Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
Επίθεση στο ΚΚΕ για την επιβολή εφαρμογής του νόμου

Η υπουργός Παιδείας στη Βουλή έκανε ευθεία επίθεση στο ΚΚΕ, αφού αμέσως μετά την τοποθέτηση του εισηγητή του Κόμματος Γιάννη Ζιώγα, έσπευσε να πάρει το λόγο για να ζητήσει από τον βουλευτή του ΚΚΕ «να ανακαλέσει την μεγαλοπρεπή δήλωση ότι ο νόμος αυτός δεν θα εφαρμοστεί», προσθέτοντας ότι «οι νόμοι εφαρμόζονται είτε αρέσει στο ΚΚΕ είτε δεν αρέσει»!

Τις πρόσφατες δηλώσεις της υπουργού Παιδείας σχετικά με το ότι τα πολιτικά κόμματα και οι παρατάξεις δεν μπορούν να έχουν λόγο στα πανεπιστήμια, αλλά και την προκλητική στάση της στη συζήτηση του νομοσχεδίου καυτηρίασε σε παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής, τονίζοντας ότι στόχος είναι «να εκδιωχθεί η άποψη του ΚΚΕ», προκειμένου η κυβέρνηση «να τσακίζει δικαιώματα και να τσαλαπατά, ανθρώπους, ιδέες, να υποβαθμίζει σπουδές, να συρρικνώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, να καταργεί το άσυλο και κάθε κατάκτηση». Εκανε λόγο για «αλαζονεία, αμετροέπεια και αυταρχισμό» και ...«συνεχή "φερμπότεν"» από την πλευρά της κυβέρνησης. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί «να επιβάλλει τρομοκρατία για να υλοποιήσει πολιτικές ιμπεριαλιστικών κέντρων», αναρωτώμενος παράλληλα «γιατί όλη αυτή η συζήτηση για την μη εφαρμογή των νόμων;».

Θύμισε επίσης πως «ένας υπουργός Εργασίας, πριν 35 χρόνια είχε καταργήσει την πάλη των τάξεων», όμως σήμερα «η πάλη του λαού και της νεολαίας θα αποτρέψουν την παραπέρα αντιδραστικοποίηση της παιδείας». Οπως είπε ο Σπ. Χαλβατζής, «θέλετε να ανοίξετε τις πόρτες των ΑΕΙ και ΤΕΙ στους επιχειρηματίες, η γνώση όμως δεν είναι εμπόρευμα κανενός, καμίας κυβέρνησης και καμίας πλειοψηφίας». Αναφερόμενος στην τοποθέτηση της Α. Διαμαντοπούλου σχετικά με τους εφοπλιστές στη διοίκηση των πανεπιστημίων σχολίασε: «Ενας εφοπλιστής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, ένας τραπεζίτης στο οικονομικό πανεπιστήμιο, ένας μεγαλο - κατασκευαστής στο Πολυτεχνείο ένας επιχειρηματίας της υγείας στην Ιατρική Σχολή», τονίζοντας πως «τα συμφέροντα της τάξης τους θα εξυπηρετούν και όχι το δημόσιο πανεπιστήμιο»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ