Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ραγδαία υποβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης

Παρέμβαση της ΠΕΜΕΝ

Εκτός μαθημάτων κινδυνεύουν να μείνουν δεκάδες μηχανικοί, με ό,τι σημαίνει αυτό για τη μετεξέλιξή τους σε Β' και Α', τον οικονομικό και οικογενειακό τους προγραμματισμό, λόγω της τραγικής κατάστασης που εμφανίζει και φέτος το Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού. Η πεπαλαιωμένη υποδομή που συνεπάγεται αίθουσες κλειστές, οι τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και διδακτικό προσωπικό, συνολικά η ραγδαία υποβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης που επιβάλλει η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, έχει ως αποτέλεσμα όπως αναφέρεται σε χτεσινό έγγραφο της ΠΕΜΕΝ προς τους αρμοδίους, οι υπάλληλοι να μην παραλαμβάνουν τις αιτήσεις των μηχανικών και να τους παραπέμπουν για τον κύκλο μαθημάτων που αρχίζει το Νοέμβρη «και βλέπουμε».

Οπως καταγγέλλει η ναυτεργατική Ενωση, από τις 8 Αυγούστου έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου προς τον υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και τις εφοπλιστικές Ενώσεις χωρίς μέχρι τώρα να έχει ληφθεί κανένα μέτρο. Η ΠΕΜΕΝ απαιτεί να κατατεθούν από το υπουργείο και τις αρμόδιες υπηρεσίες συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν: «Πόσοι μηχανικοί έχουν εγγραφεί για την παρακολούθηση μαθημάτων για Α' και Β' Μηχανικούς, πόσα τμήματα έχουν γίνει και πόσοι καθηγητές υπάρχουν σήμερα, πόσοι συνάδελφοι είναι σε λίστα αναμονής».

Τονίζει ότι αυτή η κατάσταση που επικρατεί στο ΚΕΣΕΝ «δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στον προγραμματισμό των συναδέλφων και στη στελέχωση των πλοίων και στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν από ζήτηση σε Α΄ και Β' Μηχανικούς στα ποντοπόρα πλοία». Απαιτεί από το ΥΠΑΑΝ και τις υπηρεσίες του «να αντιμετωπίσουν άμεσα στο οξυμένο πρόβλημα του ΚΕΣΕΝ, να γίνουν προσλήψεις καθηγητών και δημιουργία τμημάτων για την άμεση κάλυψη» όλων των μηχανικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ