Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΣΚ ΑΕ
Αντιμέτωποι με κυβερνητικούς μηχανισμούς

Την επιστράτευση κυβερνητικών μηχανισμών ενάντια στους εργαζόμενους που αγωνίζονται, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων ΑΕ. Σύμφωνα με το σωματείο, τους δημοσιοποιήθηκε πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ τους καταλογίζει ότι από μόνοι τους οι εργαζόμενοι επέλεξαν να φύγουν το 1998 από το Δημόσιο και να γίνει ο ΟΣΚ ΑΕ, και έτσι να γίνουν από δημόσιοι υπάλληλοι, αορίστου χρόνου. Μάλιστα στο πόρισμα κρίνεται ότι δεν έπρεπε να πληρώνονται με βάση συλλογική σύμβαση, αλλά με βάση το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και οι εργαζόμενοι καλούνται σήμερα να επιστρέψουν αναδρομικά για μια δεκαετία.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΚ θυμίζουν ότι, όχι μόνο δεν συναίνεσαν, αλλά απάντησαν με απεργία διαρκείας στη μετατροπή του ΟΣΚ ΑΕ, ότι με υπουργικές αποφάσεις και υπογραφές των εκάστοτε διοικήσεων πληρώνονται με βάση ΣΣΕ, και στην πραγματικότητα και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΚ παίρνουν μισθούς που δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Το Σωματείο Εργαζομένων στον ΟΣΚ καταγγέλλει ότι η δημοσιοποίηση του «κατά κυβερνητική παραγγελία» πορίσματος τώρα έρχεται σαν αντιπερισπασμός σε μία περίοδο αγώνων. «Στόχος των κυβερνητικών μεθοδεύσεων είναι να μας τρομοκρατήσουν και να κάμψουν τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις και το συντονισμό μας με άλλα σωματεία, προκειμένου να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους για καταργήσεις - συγχωνεύσεις σημαντικών κοινωφελών δημόσιων οργανισμών όπως ο ΟΣΚ, για άμεσες και έμμεσες απολύσεις εκατοντάδων εργαζομένων και για την ισοπέδωση κάθε εργασιακού - μισθολογικού - ασφαλιστικού - δημοκρατικού μας δικαιώματος», αναφέρει.

Την ίδια στιγμή, το Σωματείο απαιτεί να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και να εξασφαλιστεί δουλειά με δικαιώματα για τους εργαζόμενους στον ΟΣΚ ΑΕ και ειδικότερα των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, οι οποίοι αποτελούν το 65% περίπου. Οπως σημειώνει, η συντριπτική τους πλειοψηφία κινδυνεύει με άμεση απόλυση μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, αφού λήγουν και τα προσωρινά δικαστικά μέτρα με τα οποία συνεχίζουν να εργάζονται και ήδη 16 από τους περίπου 200 συμβασιούχους ορισμένου χρόνου απολύθηκαν μέσα στο καλοκαίρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ