Κυριακή 28 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΟΓΕ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας για τους παιδικούς σταθμούς

Τις απαράδεκτες συνθήκες, που επικρατούν στους παιδικούς σταθμούς σε βάρος του προσωπικού, των γονέων και των παιδιών, θα καταγγείλουν στην κοινή παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας, μεθαύριο Τρίτη 30 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στο υπουργείο Εσωτερικών.

Οπως σημειώνουν, σε σχετική τους ανακοίνωση, οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς στην Αττική έχουν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Ακόμα, καταγγέλλουν την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης να «λύσει» προσωρινά το πρόβλημα με προσλήψεις δίμηνων συμβάσεων, ώστε να αμβλύνει αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί δικαιολογημένα από τους χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη την Αττική.

Το Συνδικάτο και οι δύο Ομοσπονδίες απαιτούν:

  • Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός στους δήμους.
  • Να ιδρυθούν άμεσα νέοι σταθμοί, έτσι ώστε να γίνονται δεκτά όλα τα παιδιά που κάνουν αίτηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να μη γίνει καμία απόλυση. Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Αύξηση τώρα της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλυφθούν οι διευρυνόμενες λαϊκές ανάγκες, για ασφαλείς και δωρεάν υποδομές, με το αναγκαίο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό.
  • Να δημιουργηθεί κατάλληλη κτιριακή υποδομή με αξιοποίηση της δημοτικής, της κρατικής περιουσίας. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή από τους γονείς και να χρηματοδοτηθούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Αποκλειστικά κρατικούς - δημόσιους - δωρεάν, σύγχρονους, ασφαλείς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ