Τρίτη 30 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΙΚΑΡΙΑΣ
Διαμαρτυρία για αποκλεισμό από την ΕΡΑ Βορείου Αιγαίου

Σε διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό της από την ΕΡΑ Βορείου Αιγαίου προχώρησαν οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Ικαρία. Τονίζουν σε σχετική ανακοίνωσή τους: «Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε να πλήττεται με βάναυσο τρόπο το δημοκρατικό δικαίωμα του λαού των νησιών μας για ολόπλευρη και ισότιμη πληροφόρηση. Ιδιαίτερα τη μετεκλογική περίοδο παρατηρείται εντονότατα το φαινόμενο συνεχών αποκλεισμών από το πρόγραμμα της ΕΡΑ Βορείου Αιγαίου και την ιστοσελίδα της των θέσεων και των ενεργειών της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για μια σειρά ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας και γενικότερα».

Υπογραμμίζουν το γεγονός ότι από τις αρχές του 2011 έχουν κοινοποιηθεί (στον τοπικό ανταποκριτή αλλά και στα κεντρικά στούντιο του σταθμού) τουλάχιστον 20 κείμενα (ανακοινώσεις, δελτία Τύπου, τοποθετήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, κ.λπ.) από τα οποία δε μεταδόθηκε τίποτα. «Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας γι' αυτή την πρακτική από τη μοναδική φωνή της δημόσιας ραδιοφωνίας στα νησιά μας, διεκδικώντας να γίνεται σεβαστό το αναφαίρετο δικαίωμα μιας παράταξης που εκπροσωπεί μεγάλο μέρος του λαού της Ικαρίας (47% του εκλογικού σώματος των τελευταίων εκλογών για την τοπική διοίκηση) στη δημοσιοποίηση των θέσεών της. Σας καλούμε να αντιμετωπίσετε με την αναγκαία ευαισθησία ένα τόσο σοβαρό πολιτικό ζήτημα και να προβείτε στις δέουσες ενέργειες, αποκαθιστώντας την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων πολιτών με τρόπο ισότιμο (τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα που αυτό γινόταν από το σταθμό σας και πριν τις εκλογές του 2010). Σε διαφορετική περίπτωση δικαιούμαστε να πιστεύουμε ότι οι συνταγματικές επιταγές περί ισότητας, δημοκρατικής πληροφόρησης και άλλων, αποτελούν γράμμα κενό περιεχομένου για τη διεύθυνση του σταθμού σας, αφού η αντιδημοκρατική αυτή πρακτική δεν θα είναι τυχαία».

Τέλος, θεωρώντας ότι η ενημέρωση του λαού δεν είναι εμπόρευμα και δεν μπορεί να προσαρμόζεται με βάση τις ανάγκες της κυβέρνησης και της «νέας τάξης πραγμάτων», απαιτούν να σταματήσει άμεσα κάθε αποκλεισμός, διεκδικώντας το αναφαίρετο δικαίωμα του λαού στην ολόπλευρη και ισότιμη πληροφόρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ