Τρίτη 30 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΣΚ
Καταγγέλλουν τις αντεργατικές μεθοδεύσεις

Τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζομένων του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) κατήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων στον ΟΣΚ στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες. Ενας από τους στόχους των κυβερνητικών μεθοδεύσεων είναι να φοβίσουν τους εργαζόμενους και να εμποδίσουν τον αγώνα που δίνουν μαζί με τους εργαζόμενους των άλλων δημόσιων φορέων ενάντια στην πολιτική συρρίκνωσης και κατάργησης των φορέων, στην εργασιακή εφεδρεία και τις απολύσεις.

Μεταξύ άλλων, καταγγέλθηκε η ενέργεια της κυβέρνησης να απαιτεί σήμερα από τους εργαζόμενους να επιστρέψουν ένα μεγάλο κομμάτι του μισθού που έπαιρναν τα τελευταία 10 χρόνια, γιατί ξαφνικά με ένα ακόμα πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης ανακάλυψε ότι δεν έπρεπε, δήθεν, να πληρώνονται με συλλογικές συμβάσεις εργασίας αλλά όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι (το ύψος των μισθών τους το αποφασίζει μονομερώς η εκάστοτε κυβέρνηση). Υπενθυμίζεται ότι προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 1998 μετέτρεψε με νόμο τον ΟΣΚ σε Ανώνυμη Εταιρεία και οι εργαζόμενοι εξαναγκάστηκαν να μετατραπούν από δημόσιοι υπάλληλοι σε αορίστου χρόνου. Σήμερα, στη βάση των ισχυρισμών που διατυπώνονται στο πόρισμα, καταλογίζονται σε κάθε έναν από τους 110 εργαζόμενους του ΟΣΚ ποσά που το λιγότερο φθάνουν τα 30.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση θέλει να πετάξει οριστικά στο δρόμο τους 170 συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, που απασχολούσε εδώ και χρόνια ο ΟΣΚ. Σήμερα και αύριο εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα στα οποία έχουν προσφύγει οι συμβασιούχοι, ζητώντας να παραμείνουν στη δουλειά. Επίσης μεθαύριο το Σωματείο Εργαζομένων στον ΟΣΚ καλεί σε νέα γενική συνέλευση για τον προγραμματισμό της αγωνιστικής δράσης.

Εξάλλου σήμερα το Σωματείο στον ΟΣΚ μαζί με τα Σωματεία των άλλων δημόσιων φορέων και οργανισμών δίνουν συνέντευξη Τύπου, όπου αναμένεται να γνωστοποιηθούν οι παραπέρα αντιδράσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ