Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Οι αποψινές επιλογές

 «Τρούμαν Καπότε» του Μπένετ Μίλερ
«Τρούμαν Καπότε» του Μπένετ Μίλερ
Τη δραματική ταινία του Μπένετ Μίλερ «Truman Capote», θα μεταδώσει απόψε στις 00.30 το MEGA.

Το Νοέμβρη του 1959, η αποτρόπαια δολοφονία μιας αγροτικής οικογένειας στο επαρχιακό Κάνσας εξάπτει την περιέργεια του Τρούμαν Καπότε, διάσημου συγγραφέα του βιβλίου «Πρόγευμα στο Τίφανις». Μαζί με την παιδική του φίλη Χάρπερ Λι, συγγραφέα του υπό έκδοση τότε βιβλίου «Σκιές και σιωπή», ο Καπότε ξεκινά μια βαθιά έρευνα, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των ντόπιων παρά την εκκεντρική του εμφάνιση και στιλ. Τότε αρχίζει τη συγγραφή του σημαντικότερου βιβλίου της καριέρας του «Εν ψυχρώ», ενός βιβλίου που θα αλλάξει την πορεία της αμερικανικής λογοτεχνίας, αλλά και της ίδιας του της ζωής... Η ταινία γυρίστηκε μόλις σε 36 ημέρες και στην Αμερική έκανε πρεμιέρα στην επέτειο γέννησης του Τρούμαν Καπότε, στις 30 Σεπτέμβρη 2005. Ο διάσημος συγγραφέας σημαδεύτηκε τόσο βαθιά από την υπόθεση που κατέγραψε στο μπεστ σέλερ «Εν ψυχρώ», ώστε δεν μπόρεσε να τελειώσει άλλο βιβλίο, ενώ παράλληλα βυθίστηκε στον αλκοολισμό, που αποτέλεσε και την αιτία θανάτου του. Παίζουν: Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Κάθριν Κίνερ, Κρις Κούπερ.

Η ΕΤ-1 στις 22.00 θα μεταδώσει τη δραματική περιπέτεια «Το σμαραγδένιο δάσος», σε σκηνοθεσία Τζον Μπούρμαν.

O Αμερικανός μηχανικός Mπιλ Mάρκαμ εργάζεται στην κατασκευή ενός φράγματος στις παρυφές του δάσους του Aμαζονίου. Ζει σε μια σύγχρονη πόλη με τη σύζυγό του, Tζιν, τον εφτάχρονο γιο του, Tόμι, και την πεντάχρονη κόρη του, Xέδερ. Ενα πρωί, ακολουθώντας κάποιους Iνδιάνους στην αρχή της ζούγκλας, ο Tόμι εξαφανίζεται μαζί τους. Δέκα χρόνια αργότερα, μετά από πολλές έρευνες, ο Mπιλ δεν έχει παραιτηθεί ακόμα από τις προσπάθειές του να ξαναβρεί το γιο του, ενώ δουλεύει για την ολοκλήρωση του φράγματος. Ολο αυτόν τον καιρό, ο Tόμι έχει υιοθετηθεί από τον Ουάναντι, τον αρχηγό μιας άγριας φυλής του Αμαζονίου...

Ο εκλεκτός Αγγλος σκηνοθέτης Τζον Μπούρμαν, πάντα ευαίσθητος στα θέματα περιβάλλοντος, χρησιμοποιεί εδώ την αναζήτηση του Μπιλ και τη διείσδυσή του στην καρδιά του δάσους ως επιστροφή στην άγρια και παρθένα φύση απ' όπου πηγάζει ο άνθρωπος, ενώ επιχειρεί παράλληλα έναν ενορατικό στοχασμό πάνω στον πολιτισμό: «Το σμαραγδένιο δάσος» συμβολίζει την κάθαρση, οι αόρατες δυνάμεις τα άγρια ένστικτα και η απόλυτη εξομοίωση με τη φύση αναστατώνουν τον αλλοτριωμένο άνθρωπο, αναδεικνύοντας συγχρόνως τη σοφία ενός πολιτισμού που χάνεται. Εξοχες εικόνες και συναρπαστικές λήψεις του δάσους. Παίζουν: Πάουερς Μπουθ, Τσάρλι Μπούρμαν, Μεγκ Φόστερ, Γουίλιαμ Ροντρίγκεζ, Ρούι Πόλονα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ