Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγώνας για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας

Σε αγώνα για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, για ΔΕΗ που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και των εργαζομένων, καλεί το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας, μετά και το νέο θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» που έγινε την Τετάρτη στο ορυχείο του νότιου πεδίου της ΔΕΗ στην Κοζάνη με θύμα τον 50χρονο Γιάννη Παπανικολάου.

ΤΟ ΣΕΕΕΝ σημειώνει σε ανακοίνωσή του: «Ξεκινάμε για τη δουλειά χωρίς να γνωρίζουμε αν θα επιστρέψουμε στα σπίτια μας ασφαλείς, ζωντανοί. Τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας δεν είναι ούτε καν τα υποτυπώδη. Οσο θα συνεχίζεται η πολιτική της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας, της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, τόσο οι συνθήκες για τους εργαζόμενους σε εργολαβίες και μη, θα γίνονται όλο και πιο απάνθρωπες. Οσο θα κυριαρχεί η λογική της ανταγωνιστικότητας, τόσο θα εντατικοποιείται η εργασία και τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ανύπαρκτα, όλο και θα αυξάνεται ο κίνδυνος για περισσότερα εργατικά "ατυχήματα".

Θα πρέπει οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής μας να απαιτήσουμε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, να παλέψουμε για μια ΔΕΗ που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ