Κυριακή 4 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΡΛΑΝΔΙΑ - ΑΝΕΡΓΙΑ Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα διαμορφώθηκε ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στην Ιρλανδία τον Αύγουστο. Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις ανήλθαν σε 449.600, τα υψηλότερα επίπεδα αφότου άρχισαν να καταγράφονται σχετικά δεδομένα το 1967. Τα στοιχεία ήταν χειρότερα από εκείνα που ανέμενε η αγορά. Το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε στο 14,4% από 14,3% που ήταν τον περασμένο μήνα. Ο πραγματικός αριθμός των ανέργων είναι μεγαλύτερος αφού η μέτρηση γίνεται βάσει του αριθμού των αιτήσεων.

ΗΠΑ - ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ «Βουτιά» σημείωσε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, καθώς επιδεινώθηκαν σημαντικά οι προσδοκίες για τις επιχειρηματικές συνθήκες, την απασχόληση και τα εισοδήματα. Οπως ανακοινώθηκε από το «Conference Board», ο δείκτης υποχώρησε στις 44,5 μονάδες - τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλη του 2009 - από 59,2 μονάδες που ήταν τον Ιούλη. Ο επιμέρους δείκτης προσδοκιών βυθίστηκε στις 51,9 μονάδες από 74,9 μονάδες που ήταν τον Ιούλη.

«GAZPROM» - ΚΕΡΔΗ Σε επίπεδα - ρεκόρ ανήλθαν τα τριμηνιαία κέρδη της «Gazprom», σημειώνοντας άνοδο 44% χάρη στις υψηλότερες τιμές του φυσικού αερίου και στις πωλήσεις στο εξωτερικό. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη του ρωσικού κολοσσού ανήλθαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης στα 468 δισ. ρούβλια (16 δισ. δολάρια) από 325 δισ. ρούβλια ένα χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές τα ανέμεναν στα 406 δισ. ρούβλια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ