Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Θα πάρουν απάντηση οι ντροπιαστικές ενέργειες

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για τις αντι-ΚΚΕ δράσεις των ομάδων ΕΑΑΚ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Βιολογικό Αθήνας

Σε σχόλιό του με αφορμή τα όσα είπαν ομάδες της ΕΑΑΚ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Βιολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθήνας, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σημειώνει:

«Την Τετάρτη 31-8-2011 στην κατ' όνομα συντονιστική επιτροπή κατάληψης στο Βιολογικό Αθήνας οι ομάδες ΕΑΑΚ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζήτησαν: "...να σταματήσει η πολιτική δραστηριότητα του ΚΚΕ και η διακίνηση του "Ριζοσπάστη" στους φοιτητές που ήταν στη σχολή, γιατί δε θέλουμε τα κόμματα στην κατάληψη"!

Ας σκεφτούν οι φοιτητές! Πόσο πολύ μοιάζει η δράση των ομάδων αυτών με τις επιδιώξεις της επιθετικής συναίνεσης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - Μπακογιάννη; Πριν καν η ίδια η κυβέρνηση εφαρμόσει το νόμο - πλαίσιο, κάποιοι προτρέχουν. Αλλωστε η αντιδραστική παρέμβαση στο φοιτητικό κίνημα, η κατάργηση του ασύλου στόχο δεν έχει γενικά και αόριστα όλα τα κόμματα. Στόχο έχει την οργανωμένη ανυπακοή και απειθαρχία στα αντιλαϊκά μέτρα, στη μη εφαρμογή του νέου νόμου στην οποία καλεί το ΚΚΕ.

Οι νέοι κομμουνιστές μαζί και με άλλους αγωνιστές φοιτητές, σπουδαστές είναι στην πρώτη γραμμή για την οργάνωση της πάλης, για να μην πληρώσει την κρίση ο λαός και τα παιδιά του, ενάντια στην επιχειρηματική λειτουργία των ΑΕΙ - ΤΕΙ, ενάντια στην εφαρμογή του νόμου - πλαισίου, παλεύουν για επιστήμη στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του. Ο "Ριζοσπάστης" είναι η μόνη εφημερίδα που από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων αποκαλύπτει, εξοπλίζει, οργανώνει την πάλη ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων. Προβάλλει τη στρατηγική του ΚΚΕ, το δρόμο της λαϊκής συμμαχίας για την ανατροπή, τη λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό.

Και κάτι ακόμα: Ας μελετήσουν όλοι αυτοί οι "αγωνιστές" της ΕΑΑΚ έστω και λίγο την Ιστορία του ΚΚΕ. Ας μάθουν, τουλάχιστον από τους "καθοδηγητές τους", ότι ο "Ριζοσπάστης" κυκλοφορεί και στηρίζει τους αγώνες του λαού για πάνω από 90 χρόνια, ακόμα και μέσα στις θύελλες, τις εξορίες, τις εκτελέσεις και τις φυλακές.

Αυτό, οι πραγματικοί αγωνιστές το ξέρουν. Και θα δώσουν απάντηση στην ντροπιαστική αυτή ενέργεια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ