Κυριακή 4 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Συλλαλητήρια σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη στις 10 Σεπτέμβρη

Με δύο συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ καλούν εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες, σπουδαστές, άνεργους, συνταξιούχους, γυναίκες και αγρότες να ορθώσουν το ανάστημά τους στην αντιλαϊκή πολιτική. Να διαδηλώσουν την άρνησή της να πληρώσουν αυτοί την καπιταλιστική κρίση, την κερδοφορία των μονοπωλίων, την πολιτική υπέρ της πλουτοκρατίας.

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα διαδηλώσουν την απόφασή τους να μην πληρώσουν τα νέα χαράτσια που επέβαλε η κυβέρνηση με το μεσοπρόθεσμο, θα διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη φοροληστεία σε βάρος του λαού για να «βγούνε λάδι» οι δανειστές. Συντεταγμένα, μαχητικά, αποφασισμένοι θα δώσουν ακόμα μια μάχη για να σηκώσουν ασπίδα προστασίας στη φτωχή λαϊκή οικογένεια, στους άνεργους, στους χαμηλόμισθους και στους συνταξιούχους. Θα διεκδικήσουν το δικαίωμα στη δουλειά με δικαιώματα, θα αντιπαλέψουν την πολιτική που για λογαριασμό των μονοπωλίων κλείνει τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις των μικρομεσαίων, διώχνει τους ξωμάχους από τα χωράφια τους, ξεπουλά το δημόσιο πλούτο, καρατομεί τα εργασιακά δικαιώματα των δημόσιων υπαλλήλων.

Σε αυτό τον αγώνα έχουν απέναντί τους όχι μόνο την κυβέρνηση, τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες και την τρόικα, αλλά και τις γνωστές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που με τις θέσεις και την πρακτική τους στέκονται εμπόδιο στην ανάπτυξη των ταξικών αγώνων, και παρά τα «παχιά λόγια» υπηρετούν στην πράξη την αντεργατική πολιτική, τα συμφέροντα του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ