Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.-- Ενας νεαρός Παλαιστίνιος, μέλος των Επιτροπών Λαϊκής Αντίστασης, σκοτώθηκε και δύο άμαχοι τραυματίστηκαν από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που συνόδευσε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε Παλαιστινίους μαχητές και Ισραηλινούς στρατιώτες στην περιοχή Κχαν Γιούνις, στην νότια Λωρίδα της Γάζας. Παλαιστινιακές πηγές υποστήριξαν ότι Ισραηλινοί στρατιώτες εισήλθαν λίγα μέτρα

ΝΤΑΚΑ.-- Επίσημη επίσκεψη στο Μπαγκλαντές με στόχο συμφωνίες που αφορούν την ασφάλεια και το εμπόριο πραγματοποιεί από χτες ο Ινδός πρωθυπουργός Μανμόχαν Σινγκχ, ο οποίος αναμένεται να υπογράψει σειρά συμφωνιών. Η επίσκεψη είναι η πρώτη σε διάστημα 12 ετών και χαρακτηρίζεται ιστορικής σημασίας.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποίησε ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεζ Θαπατέρο, για την τρίτη διακυβερνητική σύνοδο των δύο χωρών, που πραγματοποιείται στην Αγκυρα. Θέμα της Συνόδου είναι οι πολιτικές και εμπορικές διαστάσεις των σχέσεων των δύο χωρών, οι σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας, το Κυπριακό, η παγκόσμια οικονομική κρίση και οι διεθνείς εξελίξεις.

NAΪΡΟΜΠΙ.-- Εκατοντάδες χιλιάδες Κενυάτες εκπαιδευτικοί απήργησαν χτες διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση των κονδυλίων που προορίζονταν για την εκπαίδευση και την κακή δυσαναλογία δασκάλου - μαθητών (σε 50 ή και σε 100 μαθητές αναλογεί ένας δάσκαλος). Οπως κατήγγειλαν οι εκπαιδευτικοί, τα κομμένα κονδύλια για την εκπαίδευση πήγαν στο υπουργείο Αμυνας.

ΧΑΓΗ.-- Το «Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο» του ΟΗΕ (παραμάγαζο του ΝΑΤΟ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία καταδίκασε χτες σε 27ετή ποινή κάθειρξης τον 67χρονο πρώην επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της Σερβίας Μομτσίλο Πέρισιτς, για «εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» στη Βοσνία και στην Κροατία. Ο Πέρισιτς είναι ο τρίτος κατά σειρά πρώην επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας της πρώην Γιουγκοσλαβίας που καταδικάζεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ