Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Εντατικά για την επιτυχία της απεργίας

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την εργοδοσία και το ΣΕΒ

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία της 48ωρης απεργίας, που έχει προκηρύξει η ταξική Ομοσπονδία στον κλάδο γάλακτος - τροφίμων - ποτών, στις 13 και 14 Σεπτέμβρη, απαιτώντας την υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την εργοδοσία και το ΣΕΒ για την υπογραφή των συμβάσεων.

Σύμφωνα με προχτεσινή πρόταση των εργοδοτών, για τη σύμβαση των αναψυκτικών (μία απ' τις τέσσερις συμβάσεις που υπογράφει η Ομοσπονδία), έχουν πρόθεση να δώσουν αυξήσεις, όμως δεν τοποθετήθηκαν για το ακριβές περιεχόμενο της σύμβασης (ύψος μισθών κ.λπ.), κι έβαλαν ως όρο ότι, αν επιτευχθεί συμφωνία, οι εργαζόμενοι αυτοί δε θα πάρουν μέρος στη 48ωρη απεργία. Οσον αφορά στις άλλες τρεις συμβάσεις (γάλα, τρόφιμα και τυροκομικά) οι εργοδότες δεν είχαν πρόταση γιατί δεν ήταν προετοιμασμένοι κι αυτό τη στιγμή που η πρόταση της Ομοσπονδίας έχει δοθεί στην εργοδοσία εδώ και πολλούς μήνες.

Στο μεταξύ, χτες, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας, όπου αποφασίστηκε πως ο κλάδος παραμένει σε αγωνιστική εγρήγορση και πως οι όποιες εξελίξεις υπάρχουν είναι αποτέλεσμα του αγώνα και της αποφασιστικότητας που έχουν μέχρι στιγμής επιδείξει οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι στα συνδικάτα και την ταξική Ομοσπονδία. Το κυριότερο, άλλωστε, που έχει αναδειχθεί από τη μάχη που δίνει η Ομοσπονδία είναι η ταξική ενότητα του κλάδου. Ενότητα, που έχει ήδη αποφέρει αποτελέσματα, αφού η εργοδοσία πολύ θα ήθελε να κάνει - κυριολεκτικά - «γενική έφοδο» κατά των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κάτι που δεν έχει πετύχει.

Ανακοινώσεις συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων του κλάδου για υπογραφή ΣΣΕ εξέδωσαν η Ε' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων στο Εμπόριο και την παροχή υπηρεσιών Νομού Αχαΐας και το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας.

Στα Γιάννενα το κλαδικό ταξικό σωματείο με κλιμάκια του ΠΑΜΕ υλοποιούν καθημερινό πρόγραμμα εξορμήσεων. Απόφαση για 48ωρη απεργία των εργαζομένων στον κλάδο πήρε και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου. Στη Λάρισα, έχουν γίνει περιοδείες σε πολλούς χώρους δουλειάς, μεταξύ των άλλων σε «ΝΤΕΛΜΟΝΤΕ», «ΙΝΤΕΡΚΟΜ ΦΟΥΝΤΣ», «ΜΠΡΕΤΑΣ», «ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ» κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ