Κυριακή 18 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Γκραν Πρι Γυναικών της FIDE

Οι τελικοί νικητές του ΔΤ «Τιμή στην Εθνική Αντίσταση»

Αποψη από το 19ο Διεθνές Τουρνουά στη Νίκαια
Αποψη από το 19ο Διεθνές Τουρνουά στη Νίκαια
Στη Σεντζίν της Κίνας διεξάγεται το Γκραν Πρι Γυναικών - προκριματικοί αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος - με διοργανωτές την Παγκόσμια (FIDE) και την Κινέζικη Σκακιστική Ομοσπονδία.

Στο Γκραν Πρι αγωνίζονται από τις 6 Σεπτέμβρη (ολοκληρώνεται μεθαύριο Τρίτη), 12 ισχυρές του παγκόσμιου γυναικείου σκακιού, 5 εκ των οποίων είναι Κινέζες και ανάμεσά τους η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Χου Γιφάν (2578 ΕΛΟ) με 2 βαθμούς στους 2 αγώνες, η Ζάο Χουέ (GM 2497) και η φιναλίστ του προηγούμενου Παγκόσμιου (μαζί με τη Χου Γιφάν), Ρουάν Λούφε (WGM 2477) με 1 β.

Με 2 βαθμούς ήταν και η Ζάο Χουέ μετά από νίκη επί της Χου Γιφάν και επί της Μογκόλας Μουνγκουτούλ (2465), ενώ με 1,5β. ήταν η Σλοβένα Αννα Μούζιτσουκ (Ι.Μ. 2545).

* Με νίκη στον 9ο και τελευταίο γύρο (επί του ισχυρού Ι.Μ. της ΑΕΚ Αλεξ. Γρηγοριάδη), ο Μολδαβός GM Σβετούσκιν κατέκτησε την 1η θέση του ΔΤ της Νίκαιας που διοργάνωσε ο τοπικός Δήμος και ο ΕΟΑΟ «Φυσιολάτρης». Συμμετείχαν και στους δύο ομίλους 355 σκακιστές και σκακίστριες από 6 χώρες εκ των οποίων οι 13 ήταν κορυφαίοι GM και ΙM.

Αναλυτικά στον Α' όμιλο η κατάταξη στην κορυφή ήταν: 1. Σβετούσκιν 8β., 2. Νικολαΐδης Ι., 7,5β., 3. Μουτούσης Κ. 7β. Στις γυναίκες: 1η η WIM Ιορντάνοβα, 2η η Σερεφίδου, 3η η Ελμαλόγλου.

Στο Β' όμιλο: 1. Κωνσταντινίδης, 2. Φακούδης, 3. Λύτρας. Στους παμπαίδες <12 χρ.: Δακουλάτος, Κουσκούτης, Ανθόπουλος. Στις κορασίδες: Ηλιοπούλου, Κυριακάκη, Ασβεστοπούλου. Στις Παγκορασίδες: Δούνη, Κόκοτα, Λεμονή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ