Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ
Κινητοποίηση των εργαζομένων στο υπουργείο Οικονομικών

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Σε δυναμική συγκέντρωση μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών προχώρησαν χτες το μεσημέρι εργαζόμενοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συντονιστικού των Ομοσπονδιών και Σωματείων Κοινωφελών Οργανισμών και Φορέων του Δημοσίου (ΟΣΚ, ΙΓΜΕ, ΕΙΝ, ΟΣΚ, ΙΓΜΕ, ΟΔΔΥ, ΕΟΜΜΕΧ, ΟΠΕΓΕΠ, ΕΘΙΑΓΕ, ΕΛΟΓΑΚ, ΔΗΜΗΤΡΑ, ΠΟΣΠΕΡΤ), αντιδρώντας στην άμεση κατάργηση, συγχώνευση και συρρίκνωση των φορέων που οδηγεί εργαζόμενους στην εργασιακή εφεδρεία και στις απολύσεις.

Νωρίτερα, εργαζόμενοι στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του Οργανισμού, ενώ στον Οργανισμό Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (ΟΠΕΓΕΠ) οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε 24ωρη απεργία. Εκεί, βρέθηκε και η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, η οποία τόνισε την ανάγκη να ανατραπεί άμεσα αυτή η πολιτική για να σωθούν οι λαϊκές οικογένειες.

Μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών, οι εργαζόμενοι ανάρτησαν πανό κατά των καταργήσεων των οργανισμών και της εργασιακής εφεδρείας.

Στο πλευρό των εργαζομένων έξω από το υπουργείο βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος, ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους «να κατέβουν στους δρόμους και να βάλουν εμπόδια, ώστε να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης».

Ακολούθησε συνάντηση αντιπροσωπείας των εργαζομένων με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος ουσιαστικά επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνησης με την οποία διατάζει σε πρώτη φάση να οριστεί γρήγορα ποιο προσωπικό θεωρείται πλεονάζον και το οποίο πρέπει να αποτελεί τουλάχιστον το 10% του συνόλου των εργαζομένων των φορέων. Σε δεύτερη φάση αν οι εργαζόμενοι που παραμείνουν στο φορέα ξεπερνάνε τους 100 θα περάσουν από «αξιολόγηση» για να εκτιμηθεί πόσοι ακόμα θα χαρακτηριστούν πλεονάζοντες.

Σημειώνεται ότι όσοι εκτιμηθεί ότι «περισσεύουν» θα ενταχθούν στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, που οδηγεί στην απόλυσή τους. Μάλιστα, τόνισε, πως δε θα γίνει πιστευτή έκθεση οποιουδήποτε οργανισμού που θα αναφέρει πως δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό. Σε μια αποθέωση του κυβερνητικού κυνισμού ανέφερε πως τους κάνει και χάρη γιατί διεύρυνε τους οργανισμούς και τους φορείς που θα περιληφθούν σε αυτό το καθεστώς σε 151 από 11, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν λιγότεροι εργαζόμενοι στην εργασιακή εφεδρεία στους 11 αυτούς οργανισμούς από ό,τι αρχικά είχε σχεδιαστεί...

Μετά το τέλος της συνάντησης με τον υπουργό, η αντιπροσωπεία κατήγγειλε τη στάση της κυβέρνησης και κάλεσε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την ανατροπή αυτής της απόφασης.

Σήμερα, Πέμπτη, το Συντονιστικό θα πραγματοποιήσει σύσκεψη στα γραφεία του ΟΣΚ (Φαβιέρου 30) στη 1 μ.μ., για τον προγραμματισμό της παραπέρα δράσης.

Κατάληψη και στον ΟΣΕ

Συμβολική κατάληψη πραγματοποιήθηκε χτες και στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ, ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία. Ωστόσο, η συνδικαλιστική πλειοψηφία αποφάσισε να σταματήσει την κατάληψη, απορρίπτοντας την πρόταση του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών να συνεχιστεί και να ενισχυθεί η κατάληψη, να γίνουν καταλήψεις και σε άλλα σιδηροδρομικά κέντρα και ταυτόχρονα, να αναπτυχθούν και άλλες μορφές δράσης. Ακόμα αποφάσισε να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ΟΣΕ και στο αρμόδιο υπουργείο για να μην εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία και να γίνουν προσπάθειες συντονισμού με τις άλλες ΔΕΚΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ