Κυριακή 4 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας

Ως γραμματέας των Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Ιωαννίνων που είμαι, ζήτησα από τα κεντρικά του ΤΕΒΕ μια κατάσταση των νέων συνταξιούχων του 2000, για να τους εγγράψουμε στο Μητρώο Μελών μας, ώστε να μπορούμε να έχουμε επαφή μαζί τους (προβλήματα του κλάδου, αλλά και συνελεύσεις, εκδηλώσεις κλπ.)

Ομως αυτή η απλή διαδικασία, που έως τώρα γινόταν χωρίς καμία δυσκολία, φέτος έμελλε να γίνει για μένα ένας πραγματικός Γολγοθάς, μπερδεύοντάς με στα γρανάζια μιας ανείπωτης γραφειοκρατίας χωρίς κανένα τέλος.

Αφού λοιπόν έγιναν από εμένα όλες οι αιτήσεις προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, όπου μου ζητήθηκαν, άρχισε ένα ατελείωτο πήγαινε - έλα από γραφείο σε γραφείο, με το αιτιολογικό ότι εξετάζουν το... ζήτημά μου. Ετσι έφθασα και στον διοικητή κ. Κόντο, όπου και αυτός με τη σειρά του με έστειλε στη Νομική Υπηρεσία, η οποία με παρέπεμψε στην «Αρχή Προστασίας Δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα» και η οποία έκρινε ότι το θέμα αφορά μόνο το ΤΕΒΕ. Οπότε ξανάφτασα εκεί όπου αρχικά είχα ξεκινήσει την τραγελαφική αυτή πορεία μου.

Ετσι στο ΤΕΒΕ, στο β' γύρο των διαπραγματεύσεων που άρχισα, μου συνέστησαν - συμβούλευσαν τον εξής πρωτότυπο τρόπο ανεύρεσης νέων συνταξιούχων: «Πηγαίνετε στα χωριά και ρωτήστε... Ειδοποιήστε τους προέδρους, για να... ρωτήσουν. Πάρτε πληροφορίες από τους ταχυδρόμους κτλ κτλ»!!! Τώρα, έπειτα από όλα αυτά τα απίθανα που μου συνέβησαν στην Αθήνα, αυτό που μου μένει να κάνω, είναι να πάρω ένα «χωνί» και ένα χάρτη του Ν. Ιωαννίνων και να πάρω σβάρνα τα 309 χωριά και τους τέσσερις δήμους και να φωνάζω αν υπάρχουν νέοι συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ.

Στη φετινή γιορτή της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας, έλειπαν οι νέοι συνταξιούχοι και γι' αυτό δεν ήμασταν εμείς οι υπεύθυνοι.

Κύριοι κύριοι, Νομικέ Σύμβουλε, Ραχιώτη και Βασιλόπουλε, γιατί αυτός ο εμπαιγμός και η 10ήμερη ταλαιπωρία μου; Εμείς απλά πράγματα θέλαμε, δε σας ζητήσαμε απόρρητα κρατικά μυστικά, ούτε θελήσαμε να σπάσουμε κάποιο κώδικα όπλων του ΝΑΤΟ...

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΑΚΗΣ
Γραμματέας Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Ιωαννίνων

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ