Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ» ΛΑΡΙΣΑΣ
Αντεργατικές μεθοδεύσεις και απλήρωτοι εργαζόμενοι

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου

Την εργοδοσία της εφημερίδας «Ημερήσιος Κήρυκας» στη Λάρισα και τον ιδιοκτήτη Αθ. Ζησόπουλο, που οφείλει στους εργαζόμενους μισθούς πάνω από ένα χρόνο, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και όπως τονίζει η Ομοσπονδία, «η εργοδοσία καταπατώντας τα εργατικά δικαιώματα εκδίδει την εφημερίδα με αντεργατικούς μηχανισμούς που έχει στήσει».

Είναι ενδεικτικό, όπως σημειώνει η Ομοσπονδία, ότι η εργοδοσία της εφημερίδας, δεν εφαρμόζει ακόμη και τη δικαστική απόφαση που την υποχρεώνει στην καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, καταγγέλλει, ότι η εργοδοσία βρήκε «πρόθυμους να βοηθήσουν σε αυτή την αντεργατική ενέργεια, τους Δημάρχους της ευρύτερης περιοχής, εκχωρώντας τις οφειλές τους στον Ημερήσιο Κήρυκα σε τρίτους, για να μην πληρωθούν οι εργαζόμενοι».

Για να σημειώσει: «Ολες αυτές οι αντεργατικές ενέργειες της εργοδοσίας πέρασαν με την πλήρη στήριξη του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού όπως αυτός εκφράζεται στο χώρο, στο πρόσωπο του προέδρου της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας - Ευβοίας (ΕΣΘΣΕΕ) Ιωάννη Σιούλα, στον οποίο εκχωρήθηκε σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, από την εργοδοσία ποσό της τάξης των 20 χιλιάδων ευρώ περίπου (οφειλή του δήμου Αγιάς στην εφημερίδα). Ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής βοήθησε και βοηθά την εργοδοσία - ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση για το δίκαιο αίτημά τους, την πληρωμή δεδουλευμένων χρόνων - να εκδίδεται η εφημερίδα καταπατώντας την εργατική νομοθεσία, στη θέση των εργαζόμενων που βρίσκονται σε επίσχεση να δουλεύουν εργαζόμενοι χωρίς πρόσληψη, ανασφάλιστοι. Επίσης, ο ίδιος μαζί με τους ομοϊδεάτες του, δέχεται να πληρώνεται σε βάρος των υπολοίπων εργαζομένων. Είναι αποκαλυπτικός ο βρώμικος ρόλος του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, προσφέρεται για γενικότερα συμπεράσματα που πρέπει να βγάλουν οι εργαζόμενοι, σταθερά βρίσκεται στην υπηρεσία εξυπηρέτησης των συμφερόντων της εργοδοσίας, στήριγμα της αντεργατικής, αντιλαϊκής επίθεσης που δέχεται σήμερα η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα».

Η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου καλεί τις Ενώσεις των δημοσιογράφων ΕΣΘΣΕΕ - ΠΟΕΣΥ, να καταδικάσουν την αντεργατική στάση του συγκεκριμένου συνδικαλιστή, σημειώνοντας ότι οι εργαζόμενοι στον «Ημερήσιο Κήρυκα» δεν έχουν άλλο δρόμο από το να εντείνουν τις προσπάθειές τους μαζί με το Σωματείο τους, στο δρόμο του αγώνα, απαιτώντας την αλληλεγγύη απ' όλους τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα για την ικανοποίηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων τους. Απαιτεί δε, από την εργοδοσία του «Ημερήσιου Κήρυκα» Λάρισας να σταματήσει τις αντεργατικές ενέργειες και να καταβάλει τώρα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ