Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προχωρά σε συρρίκνωση και απολύσεις στην ΕΡΤ

Στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι

Σε 4ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή προχώρησαν χτες στις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, με αποφάσεις των ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΣΥ, αντιδρώντας στα κυβερνητικά σχέδια για συρρίκνωση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης αλλά και στις απολύσεις εργαζομένων μέσω της «εργασιακής εφεδρείας». Στο μεταξύ, το «πράσινο φως» έδωσε χτες το Υπουργικό Συμβούλιο στο σχέδιο του υπουργού Επικρατείας Ηλία Μόσιαλου για τη «νέα δομή της δημόσιας τηλεόρασης».

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τα κόμματα, καταθέτοντάς τους ψηφίσματα με τα οποία δηλώνουν την πλήρη αντίθεσή τους στα κυβερνητικά σχέδια. Την ώρα της συγκέντρωσης προκλήθηκαν μικρής έντασης επεισόδια, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους από την είσοδο της Βουλής.

Σήμερα στις 2 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι της ΕΡΤ θα προχωρήσουν σε ένα γενική συνέλευση προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους. Στο μεταξύ, το ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ προαναγγέλλει νέες απεργιακές κινητοποιήσεις καθώς και πολύμορφες «δράσεις», τις οποίες θα ανακοινώσει τις επόμενες μέρες.

Στο μεταξύ την πλήρη έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, που συνεδρίασε χτες, έλαβε το σχέδιο του υπουργού Επικρατείας Ηλ. Μόσιαλου για τη «νέα δομή της δημόσιας τηλεόρασης». Σύμφωνα με το σχέδιο, το κλείσιμο της ΕΤ-1 θα προχωρήσει - πολύ πιθανόν την ερχόμενη βδομάδα - με τροπολογία, η οποία θα περιλαμβάνεται σε σχετικό νομοσχέδιο. Παράλληλα, η συχνότητα της ΕΤ-1 θα παραμείνει δημόσια και θα παραχωρηθεί στο ψηφιακό κανάλι «Prisma+», το οποίο θα εκπέμπει πανελλαδικά και αναλογικά το πρόγραμμά του. Στο πρόγραμμα του «Prisma+» θα ενταχτούν προγράμματα ιδιωτικών καναλιών, καθώς και εκπαιδευτική τηλεόραση.

Την ίδια στιγμή στα κυβερνητικά σχέδια περιλαμβάνεται η ένταξη στο καθεστώς της «εργασιακής εφεδρείας» του 10% των εργαζομένων της ΕΡΤ, οι οποίοι πριν θα έχουν περάσει από τη διαδικασία της αξιολόγησης, ενώ δε θα ανανεωθούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου για το 50% των εργαζομένων. Να σημειωθεί ότι αυτήν τη στιγμή στην ΕΡΤ εργάζονται 3.020 τακτικοί υπάλληλοι και 450 περίπου με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Σε ό,τι αφορά το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ) και το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο (ΕΟΑ), θα κλείσουν με κοινή υπουργική απόφαση το αμέσως επόμενο διάστημα με συνοπτικές διαδικασίες. Το προσωπικό του ΙΟΜ και του ΕΟΑ θα ενσωματωθεί στην ΕΡΤ και στη συνέχεια θα ενταχτεί και αυτό τόσο στο καθεστώς της «εργασιακής εφεδρείας» όσο και της αξιολόγησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ