Σάββατο 17 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Παρέμβαση για τις απολύσεις στον «Ελευθερουδάκη»

Την εργοδοσία των βιβλιοπωλείων «Ελευθερουδάκη», που απέλυσε 18 εργαζόμενους από το κεντρικό κατάστημα στην οδό Πανεπιστημίου στην Αθήνα, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Υπογραμμίζει ότι «η εργοδοσία στον "Ελευθερουδάκη" πριν προχωρήσει στις απολύσεις των εργαζομένων είχε επιβάλει στους εργαζόμενους να υποστούν πολλαπλές "θυσίες" στο όνομα της κρίσης». Οπως καταγγέλλει ο σύλλογος, η επιχείρηση καταστρατηγεί τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του κλάδου, δεν καταβάλλει δεδουλευμένα στους εργαζόμενους και όποιος τολμάει να διαμαρτυρηθεί απολύεται. «Είναι γνωστό - συνεχίζει - ότι η επιχείρηση "Ελευθερουδάκης" δεν εντάσσεται στις μικρές επιχειρήσεις, έχει υποκαταστήματα και καταστήματα "franchise" σε όλη την Ελλάδα και είναι το λιγότερο προκλητικό να επιβάλλει στους εργαζόμενους "μείωση ζωής και επιβίωσης" για να έχει τη δυνατότητα ο "Ελευθερουδάκης" να αυγατίζει τα κέρδη του».

Ο Σύλλογος στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση και συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματά τους. Σε αυτή την κατεύθυνση ζητά: Ακύρωση όλων των απολύσεων. Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους τους εργαζόμενους. Αμεση εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καταβολή των δεδουλευμένων σε όλους τους εργαζόμενους.

Ταυτόχρονα, καλεί σε κλιμάκωση της πάλης όλων των εργαζομένων στον κλάδο ενάντια στις απολύσεις, στην τρομοκρατία, στην εξαθλίωση και σε συμμετοχή σε 24ωρη πανεργατική απεργία το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ