Κυριακή 18 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΡΟΝΟΙΑ - ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ - ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Αύριο η σύσκεψη, την Πέμπτη συγκέντρωση

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΣΕ-ΚΕΑΤ), το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων και το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα και Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ) καλούν τους εργαζόμενους από το χώρο της Πρόνοιας του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, των Κέντρων Ειδικής Αγωγής και Ψυχικής Υγείας, συλλόγους, σωματεία, επιτροπές αγώνα, σε σύσκεψη που θα γίνει αύριο, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα της Ενωσης Λογιστών, Κάνιγγος 27, 5ος όροφος.

Θέμα της σύσκεψης είναι ο συντονισμός του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης - μεγαλοεπιχειρηματιών, καθώς 50 χώροι της Πρόνοιας, της Ειδικής Αγωγής και της Ψυχικής Υγείας ουσιαστικά μέσω της εργασιακής λεγόμενης «εφεδρείας» οδηγούνται στο κλείσιμο. Επίσης 6.000 εργαζόμενοι στα Κέντρα Ειδικής Αγωγής, στην Πρόνοια και Ψυχική Υγεία είναι απλήρωτοι πάνω από 6 μήνες.

Επίσης οι σύλλογοι καλούν τους εργαζόμενους στην κινητοποίηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ στο υπουργείο Υγείας, στις 22 Σεπτέμβρη, στη 1 μ.μ., ενάντια στο νομοσχέδιο που διαλύει παραπέρα την Πρόνοια. Προσυγκέντρωση θα γίνει στην Ομόνοια, ώρα 12 το μεσημέρι.

Κινητοποίηση και της ΕΣΑμΕΑ

Κάτω από την πίεση του κόσμου, και η ηγεσία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΑΣΑμΕΑ) αναγκάστηκε να προκηρύξει κινητοποίηση για τη Δευτέρα στο υπουργείο Οικονομικών, ώρα 10 π.μ. Κύριο αίτημα είναι η εξαίρεση των αναπήρων από τα χαράτσια, λες και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα αντέχουν την κυβερνητική βαρβαρότητα.

Η ΣΕΑΑΝ καλεί τους αναπήρους, τους γονείς και τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αντίθεσή τους μέσα από τα μπλόκ και τα πανό της ΣΕΑΑΝ και να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της κινητοποίησης στις 22 Σεπτέμβρη, στο υπουργείο Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ