Κυριακή 25 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Νέα και Εκδηλώσεις

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της ΕΣΟ περί μεταγραφών αθλητών και αθλητριών του σκακιού, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να τηρήσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις μεταγραφών, μερικές εκ των οποίων είναι η συμπλήρωση αίτησης - μέσω διαβιβαστικού εγγράφου του συλλόγου, που πρέπει να καταβάλλει και το σχετικό παράβολο - στην οποία θα αναφέρει τους λόγους και το νέο σύλλογο που θέλει να μεταγραφεί.

Το ύψος του παραβόλου καθορίζεται: Προς Συλλόγους Α' Εθνικής 60 ευρώ - Β' Εθνικής 30 ευρώ - Γ' Εθνικής και Τοπικές Κατηγορίες 15 ευρώ. Στη μισή τιμή φθάνει το παράβολο για μεταγραφή Εφήβου ή Νεάνιδας κάτω των 18 χρόνων από Σύλλογο του ίδιου Δήμου.

Το χρονικό διάστημα υποβολής αιτήσεως μεταγραφής ορίζεται από 25 Οκτώβρη έως 10 Νοέμβρη 2011.

ΣΚΑΚΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ... ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ. Αλλο ένα ενδιαφέρον θέμα βρίσκουμε στο site «skakistiko» που αναφέρει ότι πνευματικά παιχνίδια, όπως το σκάκι, μειώνουν στους ηλικιωμένους την πιθανότητα να προσβληθούν από τη νόσο Αλτσχάιμερ ή άλλες μορφές άνοιας, σύμφωνα με στοιχεία πολλών ερευνών.

«Το σκάκι δεν υπόσχεται κάποια μαγική θεραπεία, αλλά σίγουρα η πνευματική εξάσκηση που προσφέρει μας δίνει στην ουσία ένα όπλο για να κάνουμε όλοι μια κίνηση ματ στην άνοια» επισημαίνει η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών, καθηγήτρια του ΑΠΘ Μάγδα Τσολάκη, με αφορμή τους σκακιστικούς αγώνες που διοργάνωσαν (από την Πέμπτη 15 μέχρι και 21 Σεπτέμβρη που είναι και ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Νόσο Αλτσχάιμερ), η παραπάνω Ομοσπονδία και η Ενωση Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής. Οι αγώνες διεξάγονται στην περιοχή Ανάληψη - Πέτρου Συνδίκα 13 - είναι υπό την αιγίδα της ΕΣΟ και συμμετέχουν σκακιστές και σκακίστριες πάνω από 60 χρόνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ