Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Γιορτή Μακρονησιωτών

Μια πολύ ευχάριστη καλλιτεχνική μουσική βραδιά χάρισε η Πανελλήνια Ενωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου(ΠΕΚΑΜ), σε όσους Μακρονησιώτες -ισσες και φίλους τους παραβρέθηκαν στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, τη Δευτέρα 29-1-01 το απόγευμα, στο θέατρο «Τζένη Καρέζη».

Ο Σύλλογος Φαρακλάδων η «ΕΥΓΕΡΟΣ» Κεφαλονιάς, με την πολύ καλή χορωδία του και Μαντολινάτα, υπό τη διεύθυνση του ταλαντούχου μαέστρου της Παναγιώτη Μπαρμπάτη, κράτησε όλο το μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς. Απέδωσαν με κέφι και με επιτυχία τραγούδια της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς, καθώς και τραγούδια Θεοδωράκη, Χατζιδάκη και καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους. Επίσης το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου που διευθύνει ο Πέτρος Ζέρβας, στο κλείσιμο της εκδήλωσης, απέδωσε με χάρη επτανησιακούς χορούς.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της ΠΕΚΑΜ Κώστας Κορτζίδης, με σύντομο χαιρετισμό και ευχές για το νέο χρόνο. Αναφέρθηκε επίσης στα πολιτικά γεγονότα που σημάδεψαν τον χρόνο που έφυγε, όπως τα μεγάλα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στον εργαζόμενο λαό κάτω από τις εντολές της ΕΕ με τη «νέα τάξη πραγμάτων» και τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης για τη συμπόρευση μαζί της. Χαιρετισμό ακόμη απηύθυνε στο κοινό και ο πρόεδρος του Συλλόγου «Εύγερος», Παναγιώτης Λυκούδης.

Την πίτα της Ενωσης έκοψε ο γ. γραμματέας Θανάσης Τσουκνίδας, προσφέροντας τα τρία πρώτα κομμάτια, μετά την Ειρήνη, στις Αντιστασιακές Οργανώσεις, τιμώντας έτσι τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

(Φωτό: Γ. Λιονάκης)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ