Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Απάντηση με οργάνωση του αγώνα

Πιέσεις απέναντι σε αγωνιζόμενους μαθητές και νέους κομμουνιστές καταγγέλλουν Οργανώσεις της ΚΝΕ

Να μην υποκύψουν σε απειλές και κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης, να τις καταδικάσουν στις συνελεύσεις τους και να απαντήσουν με την οργάνωση τους αγώνα τους, καλούν τους μαθητές Οργανώσεις της ΚΝΕ. Με αφορμή πιέσεις διαφόρων ειδών ενάντια σε αγωνιστές μαθητές και μέλη της ΚΝΕ που βρίσκονται δίπλα τους, οι Οργανώσεις επαναλαμβάνουν ότι η ΚΝΕ δεν τρομοκρατείται.

Η Τομεακή Οργάνωση Αχαρνών - Φυλής της ΚΝΕ καταγγέλλει πιέσεις από την πλευρά του διευθυντή του 1ου Λυκείου Α. Λιοσίων τόσο απέναντι στους μαθητές που κινητοποιούνται όσο και απέναντι σε μέλη της ΚΝΕ που πραγματοποιούν εξορμήσεις στο σχολείο ενημερώνοντας για τις θέσεις του ΚΚΕ για την Παιδεία. «Αυτές οι ενέργειες, που έχουν στόχο να εκφοβίσουν και να απομακρύνουν τους μαθητές από τη μαζική και οργανωμένη πάλη που πρέπει να αναπτύξουν, θα πέσουν στο κενό», σημειώνει στην καταγγελία της η ΤΟ Αχαρνών - Φυλής, καλώντας και τους καθηγητές να πάρουν θέση στο πλευρό των μαθητών.

Την ενόχλησή τους για την απήχηση των θέσεων του ΚΚΕ και τη δράση της ΚΝΕ στους μαθητές έδειξαν με τη στάση τους δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, των ΕΑΑΚ και του αντιεξουσιαστικου χώρου στο Βύρωνα. Οπως καταγγέλλει η Τομεακή Οργάνωση Ανατολικών Συνοικιών της ΚΝΕ, προχτές το πρωί, ενώ συγκεντρώνονταν μαθητές από την περιοχή με σκοπό να κατευθυνθούν στο συλλαλητήριο του ΜΑΣ και του ΣΑΣΑ, εμφανίστηκαν άτομα που ανήκουν στους παραπάνω χώρους και «με φραστικές επιθέσεις, βρίζοντας προκλητικά το ΚΚΕ και απειλώντας τα μέλη της ΚΝΕ προσπαθούσαν να καλλιεργήσουν στους μαθητές ΑΝΤΙ-ΚΚΕ κλίμα και διάθεση». Το περιστατικό αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φόρα το χυδαίο αντικομμουνισμό αυτών των ομάδων, σχολιάζει η Οργάνωση της ΚΝΕ.

Τη στάση της διεύθυνσης στο 1ο Λύκειο Πετρούπολης απέναντι σε μαθητές που κινητοποιούνται έχοντας κάνει κατάληψη του σχολείου τους, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι Οργανώσεις Βάσης της ΚΝΕ στην Πετρούπολη. Η ΚΝΕ καταγγέλλει ότι μέχρι και λουκέτο χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να μείνουν οι μαθητές κλειδωμένοι εντός της κατάληψης(!) και στην ουσία να τρομοκρατηθούν, πρακτική που όμως δεν είχε αποτέλεσμα, αφού οι μαθητές όχι μόνο βγήκαν από το σχολείο, αλλά την περασμένη Τετάρτη έκαναν και κινητοποίηση στην πόλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ