Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΚΕΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
Αρχισαν το ... ξεφόρτωμα

Με το ξεφόρτωμα της ακίνητης κρατικής περιουσίας, μεγάλων κτηρίων όπου στεγάζονται διάφορες υπηρεσίες, ταυτόχρονα και με την εκχώρηση συγκεντρωμένων κλάδων και υποδομών στο τερατούργημα της πλουτοκρατίας, στο λεγόμενο «Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας» συνεχίζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τις μαζικές προσφορές της στα κοράκια τους καπιταλιστές έχοντας την αποφασιστική στήριξη και από την πλευρά της ΝΔ.

Η εκχώρηση κρατικής περιουσίας στο «Ταμείο», σύμφωνα με το «νόμο» και τις διάφορες συμβάσεις με την τρόικα έχει «αμετάκλητο χαρακτήρα», δεν μπορεί να «αναστραφεί» να γυρίσει πίσω στο κράτος οποιοδήποτε «κομμάτι», εταιρία, κτήριο κ.ά. ακόμη και στην περίπτωση που μείνει στα «αζήτητα». Εχουν ακόμη συμφωνήσει στο ξεπούλημα με τις τιμές που θα υπάρχουν στην επιχειρηματική πιάτσα, δηλαδή ακόμη και «μπιτ παρά», προκειμένου να διασφαλίσουν τους μεγαλοπιστωτές τους.

Με αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων» στο «ταμείο ιδιωτικοποιήσεων» μεταβιβάστηκαν οι μετοχές των: ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ, ΛΑΡΚΟ,ΟΔΙΕ, διεθνής αερολιμένας ΑΕ, Ελληνικό ΑΕ, επίσης η «εκχώρηση δικαιωμάτων από τα Κρατικά Λαχεία, τον ΟΠΑΠ και τις ραδιοσυχνότητες.

Στο ταμείο των ιδιωτικοποιήσεων μεταβίβασαν και τα πρώτα 35 κτήρια, ανάμεσα σε αυτά της ΓΑΔΑ, ΓΓΠΣ, ΕΛΣΤΑΤ, των υπουργείων Εσωτερικών και Εξωτερικών κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ