Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Μαγνησία

Συνέντευξη Τύπου του Απ. Νάνου, βουλευτή Μαγνησίας του ΚΚΕ

Τις θέσεις του ΚΚΕ για το πρόβλημα των ναρκωτικών παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου προχτές, στο Βόλο, ο Απ. Νάνος, βουλευτής Μαγνησίας του Κόμματος. «Το κοινωνικό πρόβλημα των ναρκωτικών και στη χώρα, αλλά και στο νομό μας - επισήμανε - επιδεινώνεται συνεχώς, όπως δείχνουν σύγχρονα ερευνητικά και επιστημονικά δεδομένα. Η πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για το πρόβλημα των ναρκωτικών, με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ. και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η πολιτική της ναρκωεξάρτησης με την αποποινικοποίηση και την υποκατάσταση (...) Παρεμβάσεις στην κατεύθυνση του περιορισμού της "βλάβης", δηλαδή τη χορήγηση υποκατάστατων για τη συντήρηση και τη δημιουργία ενός πληθυσμού ανθρώπων που θα λαμβάνουν ναρκωτικά επίσημα από το κράτος χωρίς ελπίδα να αλλάξουν τη ζωή τους ποτέ», κατήγγειλε ο βουλευτής.

Ο Απ. Νάνος, αφού παρουσίασε την πρόταση του ΚΚΕ για τη Δημιουργία Πανελλαδικού Δημόσιου Φορέα με αποκλειστικά δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης, απεξάρτησης, κοινωνικής επανένταξης, στα πλαίσια του υπουργείου Υγείας, με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος, χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτών, τόνισε: «Το ΚΚΕ έχει αναπτύξει έντονη δράση στον αγώνα κατά των ναρκωτικών. Εχουμε εμπνεύσει δραστηριότητες κι έχουμε εμπνευστεί από τα ίδια τα παιδιά, τη δράση των θεραπευτικών κοινοτήτων και των γονέων».

Να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες κλιμάκιο της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Απ. Νάνο, επισκέφτηκε τα γραφεία του ΚΕΘΕΑ «ΠΙΛΟΤΟΣ», στο Βόλο, και συναντήθηκε με τον υπεύθυνο του Προγράμματος Γ. Μίλτο, ο οποίος τόνισε ότι το ΚΕΘΕΑ βρίσκεται συνολικά σε μια κρίσιμη καμπή, δεδομένου ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από την περικοπή του προϋπολογισμού του, από την ένταξή του στο καθεστώς της εφεδρείας και από τη συγχώνευσή του με τον ΟΚΑΝΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ