Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Κινητοποιήσεις σε ΕΡΤ, ΑΠΕ - ΜΠΕ, ΑLTER

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια συρρίκνωσης των δύο μέσων και των μαζικών απολύσεων με την ένταξη του 10% των εργαζομένων στην εργασιακή εφεδρεία, καθώς επίσης και στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER.

Συγκεκριμένα, αύριο Πέμπτη σε 6ωρη στάση εργασίας από τις 5 το απόγευμα προχωρούν οι δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, με αποφάσεις των ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΣΠΕΡΤ. Επίσης, για την ΕΡΤ και το ΑΠΕ- ΜΠΕ, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ κήρυξε 24ωρη απεργία για την ερχόμενη Τετάρτη 5 Οκτώβρη.

Στο μεταξύ με αίτημα την άμεση καταβολή - εξόφληση των δεδουλευμένων, χτες από τις 12 το μεσημέρι ως τις 6 το απόγευμα σε στάση εργασίας προχώρησαν οι δημοσιογράφοι και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ALTER, με απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ, ενώ από τις 6 το απόγευμα ως και τις 11 το βράδυ, 5ωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν οι τεχνικοί με απόφαση του ΔΣ της ΕΤΙΤΑ. Σύμφωνα και με τις αποφάσεις των συνελεύσεων των εργαζομένων, οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν τις επόμενες μέρες, ενώ αν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή δεν τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.

Σε σχετική ανακοίνωση το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι «το ALTER, συνεχίζοντας την παράνομη και αντισυμβατική συμπεριφορά του, εξακολουθεί να κρατάει τους εργαζόμενους δημοσιογράφους όμηρους, ενώ από σήμερα σταμάτησε και την εκπομπή του καθημερινού προγράμματός του αντικαθιστώντας το με επαναλήψεις. Οι συνάδελφοί μας παραμένουν ουσιαστικά απλήρωτοι από την αρχή του χρόνου, ενώ οι υποσχέσεις που μέχρι σήμερα έχει δώσει η εργοδοσία δεν τηρούνται».

  • Σε ό,τι αφορά τις απολύσεις των δύο δημοσιογράφων από το «Εθνος», της Α. Λύτρα και της Ε. Δουρούκη, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αναφέρει σε ανακοίνωση ότι η «εργοδοσία εκδικείται όσους θέλησαν να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην εργασία και δεν έσκυψαν το κεφάλι στην εκβιαστική επιβολή μείωσης των αποδοχών και την υπονόμευση των ΣΣΕ. Συγχρόνως, όμως, προετοιμάζει το έδαφος για νέες μειώσεις και νέες απολύσεις καλλιεργώντας κλίμα φόβου και ανασφάλειας».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ