Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Περικοπές στην «Ελευθεροτυπία»

Σε περικοπές και μαζικές απολύσεις εργαζομένων ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα η εργοδοσία στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».

Συγκεκριμένα, χτες οι εργαζόμενοι, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιούλη, ενημερώθηκαν από τον γενικό διευθυντή Αντώνη Πολυκανδριώτη ότι τελικά εγκρίθηκε και μέχρι το τέλος της εβδομάδας η επιχείρηση θα πάρει το δάνειο από την τράπεζα ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ. Τα χρήματα του δανείου θα διατεθούν για την καταβολή δεδουλευμένων ως το τέλος του έτους με την μορφή έναντι (τα 3 εκατομμύρια ευρώ), ενώ τα υπόλοιπα 5 εκατομμύρια ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για τις αποζημιώσεις των εργαζομένων, που πρόκειται να απολυθούν το επόμενο διάστημα. Παράλληλα, είπε ότι η επιχείρηση θα προχωρήσει και σε περιστολή των λειτουργικών δαπανών της κατά 50% (με ό,τι αυτό συνεπάγεται). Να σημειωθεί ότι η «Χ. Κ. Τεγόπουλος» απασχολεί περίπου 900 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 270 είναι δημοσιογράφοι.

Σε συνέλευση των δημοσιογράφων, που πραγματοποιήθηκε χτες, τέθηκε σε ψηφοφορία πρόταση να εξουσιοδοτήσουν τα Σωματεία να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα, η οποία έλαβε 72 ψήφους έναντι 112 κατά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ