Σάββατο 1 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια

Στην τρομοκρατία της κυβέρνησης για την πληρωμή των χαρατσιών της έκτακτης εισφοράς και των ακινήτων, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» απαντά με μήνυμα αντίστασης και οργανωμένης άρνησης πληρωμής των χαρατσιών. Σε πλατιά σύσκεψη δικηγόρων - που πραγματοποιήθηκε προχτές με πρωτοβουλία της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων» - αναπτύχθηκε πλούσια συζήτηση και εκφράστηκε αγωνιστική διάθεση μακριά από το δόκανο της αστικής νομιμότητας και των διαχειριστικών αυταπατών για τα λεγόμενα «νομικά όπλα» των προσφυγών ή λοιπών «δηλώσεων ρητής επιφύλαξης», ενώ τελικά αποφασίστηκε πρόγραμμα δράσης και κλιμάκωση της πάλης.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση» δίνει την απάντησή της στους εκβιασμούς της κυβέρνησης: «Δεν φοβόμαστε. Δεν υποκύπτουμε στον εκβιασμό. Απειθαρχούμε στη "νομιμότητα" των άδικων νόμων. Δεν μπορούμε και δε θέλουμε να πληρώσουμε τα χαράτσια τους. Αρνούμαστε να γεμίζουμε τα σεντούκια των πλουτοκρατών. Τασσόμαστε αλληλέγγυοι έμπρακτα στους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν και με την ιδιότητά μας ως ριζοσπάστες δικηγόροι».

Στον εκβιασμό που βιώνει ο λαός καθημερινά για να προσαρμοστεί στα μέτρα κυβέρνησης και τρόικας, για να πάψει να αντιδρά, η «Αγωνιστική Συσπείρωση» καλεί τη μεγάλη πλειοψηφία των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα δικηγόρων σε πλατιά συσπείρωση, μαζική και οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, σε συμπόρευση στον αγώνα του ταξικού και λαϊκού κινήματος για την ανατροπή συνολικά της βάρβαρης πολιτικής.

Στην προχτεσινή πλατιά σύσκεψη επισημάνθηκε από τον Αγγ. Βρεττό, μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ και επικεφαλής της παράταξης, «ότι αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα σε ενιαίο μέτωπο χωρίς άλλη καθυστέρηση να δηλώσουν μαζικά ανυπακοή και απειθαρχία στις πολιτικές αποφάσεις, στις απειλές και στα ψευτοδιλήμματα της κυβέρνησης και των συμμάχων της. Δε θα δεχτούμε καμιά συνέπεια».

Ο Αγγ. Βρεττός αναφέρθηκε και στα προβλήματα των δικηγόρων σημειώνοντας ότι η σημερινή πολιτική οδηγεί στην εισβολή και κυριαρχία του μεγάλου κεφαλαίου στην απελευθερωμένη αγορά των νομικών υπηρεσιών. Χαρακτηριστικά ανέφερε τη συνεχή αύξηση εγγραφής δικηγορικών εταιρειών και πως τα κέρδη τους την τελευταία χρονιά αυξήθηκαν κατά 50%. Και αυτό συμβαίνει τη στιγμή που όλο και περισσότεροι δικηγόροι δεν κάνουν καμιά παράσταση στα δικαστήρια. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το 2009 το 26,41% των δικηγόρων του ΔΣΑ δεν έκανε καμιά παράσταση, το 2010 αυξήθηκε στο 28,18% και το 2011 (μέχρι σήμερα) ανήλθε στο 35,68%.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και η πρόεδρος του ΣΕΗ, Λίλα Καφαντάρη, η οποία αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των ηθοποιών ενάντια στα φοροχαράτσια. Επίσης, παραβρέθηκε εκπρόσωπος της «Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Πρωτοπορίας Δικαστικών Επιμελητών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ