Σάββατο 1 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απολύσεις σε «ΔΟΛ», «Εθνος» και «Αγγελιοφόρο»

Σε μαζικές απολύσεις δημοσιογράφων και διοικητικών υπαλλήλων προχώρησε χτες η εργοδοσία στο Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, ενώ απολύσεις έγιναν και στον Ομιλο «Πήγασος». Συγκεκριμένα, περίπου 25 εργαζόμενοι είτε με τη μέθοδο της «εθελούσιας» εξόδου, είτε όχι, απολύθηκαν χτες από το «Βήμα» και τα «Νέα», ενώ από το «Εθνος», απολύθηκαν άλλοι τρεις εργαζόμενοι. Παράλληλα, στο «Εθνος» ανακοινώθηκε το «κλείσιμο» του ένθετου της κυριακάτικης έκδοσης «TV Εθνος» και η συγχώνευσή του με το ένθετο «Ραντάρ».

Στον «ΔΟΛ» τις επόμενες μέρες αναμένεται να συνεχιστεί το κύμα των μαζικών απολύσεων. Σύμφωνα με ενημέρωση της διεύθυνσης, την ερχόμενη βδομάδα θα συνεχιστούν οι απολύσεις δημοσιογράφων κυρίως από τα «Νέα», και διοικητικών υπαλλήλων και από τις δύο εφημερίδες («Βήμα» και «Νέα»). Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, από τη Δευτέρα θα γίνουν ...ανακοινώσεις και σε ό,τι αφορά τους μισθούς των εργαζομένων, με πιθανότερη εκδοχή, να κληθούν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις.

Σε νέες απολύσεις προχώρησε χτες και η «Εκδοτική Βορείου Ελλάδας» των Μπόμπολα, Μπακατσέλου, Ψυχάρη. Χτες η εργοδοσία ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν δραστικές περικοπές για τη βιωσιμότητα της εφημερίδας, και αμέσως μετά ανακοινώθηκαν οι πρώτες 14 απολύσεις δημοσιογράφων και διοικητικών υπαλλήλων στον «Αγγελιοφόρο». Η ΕΣΗΕΜΘ, προκήρυξε 24ωρη απεργία για την επόμενη Τρίτη 4 Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ