Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2011 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ξένα ντοκιμαντέρ

Δύο ενδιαφέροντα ξένα ντοκιμαντέρ θα προβληθούν - ανάμεσα σε άλλα - σήμερα, τα οποία και τα δύο έχουν πάρει την θεματολογία τους από το άγριο ζωικό βασίλειο.

Ετσι, στις 11.00 το πρωί από την ΕΤ1 θα μεταδοθεί το ντοκιμαντέρ νοτιοκορεάτικης παραγωγής με τίτλο «Η κορεάτικη λεοπάρδαλη». Η Κορεάτικη λεοπάρδαλη - μια πανέμορφη και ευκίνητη γάτα - έχει εξαιρετική όραση, ακοή και όσφρηση. Απειλείται με εξαφάνιση λόγω λαθροθηρίας. Το 2008 ζούσαν μόνο 30 τέτοιες λεοπαρδάλεις παγκοσμίως. Το ντοκιμαντέρ μας δείχνει πώς καταφέρνουν να επιβιώσουν με ελάχιστο φαγητό αλλά και πώς προστατεύουν τα μικρά τους.

Στις 14.00 από την ΕΤ3 θα μεταδοθεί η μεταγλωττισμένη σειρά ντοκιμαντέρ καναδικής παραγωγής «Γίνε ένα με τα πλάσματα». Ο καλύτερος τρόπος για να αντιληφθούμε και να μελετήσουμε ένα πλάσμα είναι να δούμε τους αδελφούς Κραττ να ζουν μαζί του. Ο Κρις και ο Μάρτιν στην κυριολεξία ζουν μαζί με τα ζώα και βιώνουν απίστευτες περιπέτειες μέσα στο δικό τους κόσμο. Σε αυτό το επεισόδιο θα δούμε την «Επιχείρηση "Ανακόντα" (Παντανάλ)». Οι Μάρτιν και Κρις ταξιδεύουν στη γη των γιγάντων. Στην νότιο ανατολική Αμερική, η περιπέτειά τους περνά μέσα από μια εξωτική γη, γεμάτη από περίεργα ζώα, καθώς ψάχνουν ένα από τα πιο μυθικά και σπάνια πλάσματα του πλανήτη. Την γιγαντιαία «Ανακόντα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ