Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2011 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Χωρίς «έλεος» στους συμβασιούχους...

Το γεγονός ότι η διαχρονική αποδόμηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και μέσω της εδραίωσης της εργασιακής ομηρίας είναι συνειδητή, διαχρονική επιλογή του αστικού κράτους επιβεβαιώνει η άρνηση της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού - Τουρισμού να εφαρμόσει έστω και μια ελάχιστη εξαίρεση από τον εργατοκτόνο περιορισμό του 24μηνου στις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού. Βέβαια, όπως έχουν πρόσφατα τονίσει οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους έκτακτους του ΥΠΠΟΤ, η εξαίρεση αυτή δε λύνει ριζικά το πρόβλημα, αφού ουσιαστικά «ανακυκλώνει» την εργασιακή ομηρία και η μόνη λύση είναι η μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

Το 24μηνο εμπεριέχεται στο ΠΔ «Παυλόπουλου» και προβλέπει την απόλυση του συμβασιούχου - χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης στην ίδια θέση - με την πάροδο 24 μηνών. Η άρση του 24μηνου αποτελεί πάγιο αίτημα των εργαζομένων στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, η οποία με την εφαρμογή του δέχτηκε και τη «χαριστική βολή» σε όσο προσωπικό της απέμεινε, παρά τις χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις.

Από το 24μηνο εξαιρέθηκαν τελικά οι συμβάσεις για συγχρηματοδοτούμενα έργα (ΕΣΠΑ). Το ΑΣΕΠ ενημέρωσε το ΥΠΠΟΤ για την εξαίρεση. Ομως, όπως σημειώνουν τα σωματεία των εκτάκτων σε κοινή τους ανακοίνωση, η εξαίρεση αυτή εφαρμόζεται μόνο στις προσλήψεις για το ανειδίκευτο προσωπικό και όχι «για το εξειδικευμένο προσωπικό (αρχαιολόγους, συντηρητές κ.ά.), εξοντώνοντας κυριολεκτικά αυτές τις ειδικότητες, που μόνο στο ΥΠΠΟΤ μπορούν να εργαστούν, στερώντας και την Αρχαιολογική Υπηρεσία από το απαραίτητο για την εκτέλεση αυτών των έργων καταρτισμένο προσωπικό».

Υπογράφουν: Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, Σωματείο Εργαζομένων στην Αρχαιολογία Αρτας - Πρέβεζας, Σωματείο Εκτακτου Προσωπικού Αρχαιολογικών Εφορειών Πατρών - Πελοποννήσου - Αιτωλοακαρνανίας - Ιόνιων Νήσων, Σωματείο Εργαζομένων ΥΠΠΟΤ Νομού Λακωνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ