Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2011 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Παρέμβαση για την αστυνομική επιχείρηση τρομοκράτησης συνδικαλιστή

Την αστυνομική επιχείρηση τρομοκράτησης συνδικαλιστή στην Θεσσαλονίκη που έγινε έξω από το Εργατικό Κέντρο της πόλης το περασμένο Σάββατο, έφερε χτες στην Βουλή το ΚΚΕ με σχετική Ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή. Στην Ερώτηση που υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Γιάννης Ζιώγας, Θόδωρος Ιγνατιάδης και Σοφία Καλαντίδου αναφέρεται:

«

Μετά την εισαγγελική παρέμβαση για συλλήψεις μαθητών που συμμετέχουν στις καταλήψεις, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στη μόρφωση, σειρά παίρνουν οι εργαζόμενοι που δραστηριοποιούνται στα σωματεία τους. Συγκεκριμένα, το απόγευμα του Σαββάτου (01.10.2011) δύο αστυνομικοί της ομάδας "Ζ" της Αστυνομίας ζήτησαν να κάνουν έλεγχο ταυτότητας και έρευνα στην τσάντα εργαζόμενου και μέλους του Συνδικάτου Εργαζομένων στις επιχειρήσεις Τηλεπικοινωνίας και Πληροφορικής (ΣΕΤΥΠ), έξω από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Ο εργαζόμενος έδωσε την ταυτότητά του και αφού δήλωσε την ιδιότητά του, ζήτησε να υπάρχει άδεια εισαγγελέα για τον έλεγχο της τσάντας του. Μέσα σε δευτερόλεπτα μαζεύτηκαν περίπου 40 αστυνομικοί των ομάδων "Ζ" και "ΔΙ.ΑΣ.", οι οποίοι με βρισιές, προπηλακισμούς, τρομοκρατία και βία προσπαθούσαν να απωθήσουν δεκάδες στελέχη του Εργατικού Κέντρου που έτρεξαν να προστατεύσουν τον εργαζόμενο.

Η περίπτωση αυτή, της πρόκλησης της Αστυνομίας έξω από το ΕΚΘ, είναι χαρακτηριστική της προσπάθειας τρομοκράτησης των εργαζομένων που οργανώνονται στα σωματεία τους και έρχεται να προστεθεί στην καθημερινή τρομοκρατία που βιώνουν οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς.

Σε μια περίοδο που το ένα αντιλαϊκό μέτρο διαδέχεται το άλλο, που οι εργαζόμενοι βλέπουν το εισόδημα και τα δικαιώματά τους να συρρικνώνονται καθημερινά, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εντείνει την κρατική καταστολή, για να τους τρομοκρατήσει, ώστε να μείνουν μακριά από τα σωματεία τους και να μην οργανώνουν την αντίστασή τους στα νέα μέτρα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει ώστε να σταματήσουν οι πάσης φύσεως διώξεις των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ