Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τίμησαν τον αγωνιστή Μακρονησιώτη

Κατάμεστοι ήταν οι χώροι του Μουσείου στην εκδήλωση τιμής για το Νίκο Μαλάμογλου.
Κατάμεστοι ήταν οι χώροι του Μουσείου στην εκδήλωση τιμής για το Νίκο Μαλάμογλου.
Ασφυκτικά γέμισε ο χώρος του Μουσείου της ΠΕΚΑΜ, προχτές Κυριακή 2.10.2011 από Μακρονησιώτες αγωνιστές και Φίλους της Αντίστασης και νεολαίους που εμπνέονται από τα ιδανικά και τα οράματα του αγώνα τους, στη συγκινητική εκδήλωση τιμής - πολιτικό μνημόσυνο για τον αγωνιστή Μακρονησιώτη και σπουδαίο επιστήμονα, Νίκο Μαλάμογλου.

Στην αγωνιστική πορεία του Νίκου Μαλάμογλου αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου, Λάζαρος Κυρίτσης, τονίζοντας, ανάμεσα στα άλλα, πως... « ο Νίκος Μαλάμογλου με την όλη διαδρομή του στους ωραίους αγώνες της πατρίδας μας (και μέσα από το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ Αθήνας) θα είναι το φωτεινό παράδειγμα για μίμηση από τη νεολαία μας για την οποία μέχρι το θάνατό του, στις 12.8.2011, είχε ιδιαίτερη ευαισθησία και έδειχνε ενδιαφέρον για την αγωνιστική σωστή πορεία της».

Η συγκίνηση ανέβηκε κατακόρυφα, όταν, αμέσως μετά, το λόγο πήρε η κόρη του, η οποία αναφέρθηκε στην αγωνιστική και την όλη πορεία της ζωής του πατέρα της, Νίκου Μαλάμογλου. Μάλιστα, στιγμιότυπα της πορείας αυτής παρουσιάστηκαν σε σχετικό βίντεο με επένδυση της Μουσικής του Μ. Θεοδωράκη(από το «Αξιον Εστί» του Ελύτη).

Περιστατικά από τη δράση και για το ενδιαφέρον του Ν. Μαλάμογου για τα Μαθηματικά, «θυμήθηκε» και θύμισε στους παριστάμενους στην εκδήλωση, ο συναγωνιστής του, επίσης μέλος της Μαθηματικής Εταιρίας, Κερασαρίδης Ιωάννης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ