Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κρούσματα τρομοκρατίας σε Μακεδονία και Θράκη

Συνεχίζονται τα περιστατικά τρομοκράτησης και καταστολής των μαθητικών αγώνων σε διάφορες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης, με πρωτεργάτες κάποιους διευθυντές σχολείων.

Χτες στην Καβάλα, από το πρωί η παρουσία της αστυνομίας ήταν ιδιαίτερα εμφανής σε όλα τα σχολεία. Στο 7ο Γυμνάσιο, το πρωί οι μαθητές προσπάθησαν να κάνουν συνέλευση για να καθορίσουν αγωνιστικές δράσεις. Εκεί έξω ήταν και δυνάμεις του ΠΑΜΕ για την περιφρούρηση της χτεσινής απεργίας. Από το πρωί, η Ασφάλεια μπήκε και βγήκε αρκετές φορές στο σχολείο. Μετά τη λήξη της περιφρούρησης, προχώρησε στη προσαγωγή 2 μελών της ΚΝΕ.

Στην Ξάνθη, στο 2ο ΕΠΑΛ, από το πρωί περίμεναν έξω από το σχολείο 2 αυτοκίνητα της αστυνομίας, ένα της ΟΠΚΕ και 15 άτομα αστυνομικοί και ασφαλίτες, ένστολοι και με πολιτικά, οι οποίοι τρομοκρατούσαν τους μαθητές πως αν τελικά αποφασίσουν να προχωρήσουν σε αποχή θα έρθει ο εισαγγελέας και θα έχουν κυρώσεις.

Στην Κοζάνη, στο 4ο Γυμνάσιο οι μαθητές προσπάθησαν να υλοποιήσουν την απόφαση που είχαν πάρει την Τρίτη και να προχωρήσουν σε κατάληψη. Η διεύθυνση με μερίδα γονιών και εκπαιδευτικών εμπόδισαν όχι μόνο την κατάληψη αλλά και τη συμμετοχή των μαθητών στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συντονιστικού. Εξω από το σχολείο, γονιός επιτέθηκε σε μέλος της ΚΝΕ που βρέθηκε εκεί στο πλαίσιο πανεξόρμησης της οργάνωσης στα σχολεία της πόλης.

Σε κάθε περίπτωση, οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ πραγματοποίησαν παρεμβάσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας.

Αντίστοιχα περιστατικά σημειώθηκαν τις προηγούμενες μέρες στην Αλεξανδρούπολη.

Με ανακοίνωσή τους η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ και το αντίστοιχο Συμβούλιο Περιοχής της ΚΝΕ σημειώνουν: «Τα πρόσφατα γεγονότα αναδεικνύουν ποιον πραγματικά φοβάται η άρχουσα τάξη. Τους πονάει όταν η εργατική τάξη και τα παιδιά της παλεύουν οργανωμένα και με αιτήματα που χτυπούν τη ρίζα των προβλημάτων. Γι' αυτό το λόγο και αξιοποιούν όποιο μέσο καταστολής διαθέτουν. Αυτοί που σήμερα "πασχίζουν να νουθετήσουν" τους μαθητές για να μην αγωνίζονται είναι οι ίδιοι που σε λίγο καιρό θα ψηφίσουν να νομιμοποιηθούν τα ναρκωτικά. Είναι αυτοί και η πολιτική τους που ξεζουμίζουν την εργατική - λαϊκή οικογένεια, με τα χαράτσια, τα δίδακτρα στα φροντιστήρια, τις φωτοτυπίες και πάει λέγοντας.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δηλώνουν απερίφραστα πως η επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού και της νεολαίας θα βρει απέναντι της το τείχος της οργανωμένης, ανυποχώρητης, αποφασιστικής αντεπίθεσης με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ