Κυριακή 4 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Η μομφή της συμπαιγνίας και της συνενοχής

Η πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας κατά του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Γιάννου Παπαντωνίου, και η συζήτηση στη Βουλή απέδειξε το μέγεθος της συμπαιγνίας και της συνενοχής κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης σε βάρος του ελληνικού λαού. Αντικείμενο της πρότασης της ΝΔ ήταν ουσιαστικά το Χρηματιστήριο, όπου χιλιάδες μικρομεσαίοι επενδυτές υπέστησαν οικονομική καταστροφή, ενώ αντιστοίχως οι λίγοι αποκόμισαν τεράστια κέρδη. Ασφαλώς οι ευθύνες της κυβέρνησης (και του υπουργού Εθνικής Οικονομίας) είναι δεδομένες και τεράστιες. Η κυβερνητική προπαγάνδα, οι δηλώσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων παγίδευσαν στο Χρηματιστήριο χιλιάδες ανθρώπους με την αυταπάτη του γρήγορου και εύκολου κέρδους. Ομως, και η Νέα Δημοκρατία, που εμφανίστηκε να ανησυχεί και να αγανακτεί για τα χαμένα χρήματα των επενδυτών, διεκδίκησε ουσιαστικά το ρόλο του «καλύτερου διαχειριστή», οδηγώντας τη συζήτηση μακριά από τον πραγματικό πυρήνα του προβλήματος, που δεν είναι άλλος από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, μια πολιτική με την οποία συμφωνεί και η ΝΔ.

«Με το "παρών" στην ψηφοφορία, τόνισε η Αλ. Παπαρήγα κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη Βουλή, δηλώνουμε την πρόθεσή μας να πούμε στο λαό να απεγκλωβιστεί και από τα δύο κόμματα και δε συμβάλλουμε στον εγκλωβισμό της συνείδησής του».

Η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στη λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Σχετικά με αυτό το θέμα, το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του ανέφερε: «Από αυτό το τζογάρισμα τα αποθεματικά του ΙΚΑ έχασαν 50 δισεκατομμύρια και τα καρπώθηκαν οι αετονύχηδες κεφαλαιοκράτες. Συνένοχοι σε αυτήν την κυβερνητική αντεργατική πρακτική είναι οι ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, "ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ", που συναίνεσαν σε αυτήν την ..."επένδυση" των αποθεματικών στο Χρηματιστήριο. Και η κυβερνητική πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν η κυβέρνηση τώρα επικαλείται και τη μείωση των αποθεματικών των Ταμείων (για όπου και όσο υπάρχει τέτοια μείωση, την αποκλειστική ευθύνη έχει η ίδια), για να δώσει τη χαριστική βολή στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ