Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Χρειάζεται ριζοσπαστικοποίηση του αγώνα

Μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις συνδικαλιστικές διαδικασίες, αλλά και στις τελευταίες κινητοποιήσεις παρατηρείται στο ΥΠΠΟΤ, μέχρι τώρα, με αποκορύφωμα την έκτακτη ΓΣ του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟΤ Αττικής - Στερεάς και Νήσων, την περασμένη Δευτέρα.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο ΥΠΠΟΤ παρουσίασαν το αγωνιστικό τους πλαίσιο και την ανάγκη συμπόρευσης και των εργαζομένων στον Πολιτισμό με το ταξικό εργατικό κίνημα, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη δικαιώματα και για βαθύτερες αλλαγές υπέρ των εργαζομένων σε σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, που θέλει και τον Πολιτισμό ένα ακόμα εμπόρευμα και μάλιστα με αναλώσιμους εργαζόμενους. Κάλεσαν τους εργαζόμενους να παλέψουν ενάντια στην «εφεδρεία» και στις απολύσεις, ανέδειξαν την ανάγκη οργανωμένης άρνησης πληρωμής των χαρατσιών, καθώς και να συνοδευτεί η κατάληψη του υπουργείου με απεργία.

Η ΓΣ κατέληξε σε κήρυξη απεργίας, η οποία και πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή, στην απόφαση συμπεριλήφθηκε η άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, ενώ συγκροτήθηκε και απεργιακή επιτροπή.

Την περασμένη Τρίτη, κατά τη διάρκεια της απεργίας και της κατάληψης, σε συνέλευση στο αμφιθέατρο του υπουργείου, οι εργαζόμενοι απαίτησαν να συνεδριάσει η διοίκηση της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στο ΥΠΠΟΤ ανοιχτά, μέσα στην κατάληψη. Ωστόσο, η διοίκηση συνεδρίασε στα γραφεία της, καταλήγοντας σε 48ωρη απεργία στις 12 και 13/10, με ένα απαράδεκτο πλαίσιο που ουσιαστικά «βγάζει λάδι» την κυβέρνηση και «δείχνει» ως αποκλειστικό υπεύθυνο την «τρόικα».

Να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωση δεν καλούν για συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της 19/10, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα ως προς τις πραγματικές προθέσεις της διοίκησης της Ομοσπονδίας, δηλαδή ως προς το αν πραγματικά θέλει να πετύχει τη μέγιστη συμμετοχή των εργαζομένων στο ΥΠΠΟ στις απεργιακές κινητοποιήσεις. 'Η αν - δεδομένου και του αντιδραστικού και αποπροσανατολιστικού πλαισίου που δίνουν στη 48ωρη απεργία - θέλουν, αντίθετα, να δώσουν χέρι βοηθείας στην ηγεσία του υπουργείου και στην κυβέρνηση γενικότερα.

Εξάλλου, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο ΥΠΠΟΤ ακόμα περιμένουν απάντηση από την Ομοσπονδία στο κάλεσμα για οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ