Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Κινητοποιήσεις σε ΜΜΕ

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην αθλητική εφημερίδα «Φίλαθλος», διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Ο εργοδότης Γ. Κουρής οφείλει στους εργαζόμενους μισθούς ως και δέκα μηνών, ενώ απειλεί ότι θα προχωρήσει σε κλείσιμο της εφημερίδας.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει ότι ο Γ. Κουρής αρνείται να συναντηθεί και να συζητήσει με την ΕΣΗΕΑ και τις άλλες Ενώσεις (ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ) για τον τρόπο εξόφλησης των οφειλομένων.

Την ίδια στιγμή, στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για τη διεκδίκηση των ανεξόφλητων δεδουλευμένων αποδοχών των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτέμβρη προχώρησαν οι διοικητικοί υπάλληλοι της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία». Τα ασφαλιστικά μέτρα θα εκδικαστούν ενώπιον του Ειρηνοδικείου Αθηνών στις 3 Νοέμβρη.

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν σήμερα από τις 6 το πρωί και οι εργαζόμενοι στα «Αθλητικά Νέα» της Θεσσαλονίκης, με αίτημα την καταβολή δεδουλευμένων μηνών.

Στο μεταξύ, σε νέα 24ωρη απεργία προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», αντιδρώντας στις μαζικές απολύσεις. Από την περασμένη βδομάδα η εργοδοσία έχει προχωρήσει σε 21 απολύσεις, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στις μειώσεις μισθών και τις ατομικές συμβάσεις εργασίας που επέβαλε η «Εκδοτική Βορείου Ελλάδος» (των Μπόμπολα, Ψυχάρη και Μπακατσέλου) με τις πλάτες της συμβιβασμένης διοίκησης της ΕΣΗΕΜΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ