Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Οι αποψινές επιλογές

Σκηνή απ' την ταινία «City hall»
Σκηνή απ' την ταινία «City hall»
Τη γαλλική κωμική ταινία με τίτλο «Το δηλητήριο», σε σκηνοθεσία Σασά Γκιτρί, θα μεταδώσει απόψε στις 22.10 το κανάλι της ΒΟΥΛΗΣ.

Ο Πολ και η Μπλαντίν είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι που μισούνται θανάσιμα και θέλουν να σκοτώσουν ο ένας τον άλλον στην κατάμαυρη κωμωδία του Σασά Γκιτρί... Ο σκηνοθέτης κάνει ένα σχόλιο, με τη χαρακτηριστική του λεκτική απλότητα και ευελιξία, για τον οικογενειακό ιστό. Οπως παλιότερα ο Ουέλς, στην εναρκτήρια σκηνή ο Γκιτρί παρουσιάζει το καστ (ανάμεσα στους οποίους και τον άγνωστο τότε Λουί ντε Φινές). Με τους Μισέλ Σιμόν, Ζερμέν Ρεβέ και Ζαν Ντεμπικούρ.

Στις 02.00 θα μεταδοθεί από το STAR το πολιτικό δράμα, το οποίο αποτελεί μια καταγγελία της διαφθοράς και του αριβισμού, «City hall», σε σκηνοθεσία Χάρολντ Μπέκερ.

Ο Τζον Πάπας είναι ο δημοφιλής δήμαρχος της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Ο Κέβιν Καλχούν είναι ο νεαρός, ιδεαλιστής βοηθός του. Οταν όμως ξαφνικά ένας αστυνομικός ντετέκτιβ και ένας μαφιόζος ανταλλάσσουν πυροβολισμούς και σκοτώνονται, δημιουργούνται απορίες για τους λόγους που ανάγκασαν έναν αστυνομικό να συναντηθεί με έναν γκάγκστερ. Ο δήμαρχος και το προσωπικό του χειρίζονται την υπόθεση διακριτικά, όμως ο Καλχούν ξεκινά μια εξονυχιστική έρευνα, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ακόμη και το αφεντικό του είναι μπλεγμένο σε σκοτεινές πολιτικές υποθέσεις. Παράλληλα, το αφεντικό της Μαφίας, του οποίου ο νεκρός κακοποιός ήταν ανιψιός του, και ο αριβίστας πολιτικός Φρανκ Ανσέλμο μπαίνουν στο παιχνίδι και τα πράγματα παίρνουν δραματική τροπή... Σκοτεινά παιχνίδια εξουσίας στον κόσμο της πολιτικής και μετά το «Σκοτεινό αντικείμενο του εγκλήματος» ο Χάρολντ Μπέκερ συνεργάζεται μια ακόμη φορά με τον Αλ Πατσίνο. Με τους Αλ Πατσίνο, Τζον Κιούζακ, Τόνι Φραντσιόζα, Μπρίτζετ Φόντα, Ντάνι Αϊέλο και Μάρτιν Λαντάου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ