Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΘΕΟΞΕΝΙΑ» ΠΕΙΡΑΙΑ
Δυναμικό «όχι» στις απολύσεις

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ξενοδοχείο «ΘΕΟΞΕΝΙΑ» στον Πειραιά πραγματοποίησαν χτες, με απόφαση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, τα Συνδικάτα Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αθήνας και Πειραιά. Τα σωματεία καταγγέλλουν τις παράνομες και τρομοκρατικές, όπως χαρακτηρίζουν, απολύσεις δύο μαγείρων στις οποίες πρόσφατα προχώρησε η εργοδοσία και διεκδικούν την άμεση επαναπρόσληψή τους.

Ο ένας εργαζόμενος είναι γενικός γραμματέας του Συνδικάτου Επισιτισμού Πειραιά και το προηγούμενο διάστημα είχε δώσει μάχη για την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την υπεράσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τόσο στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, όσο και σε επιχειρήσεις του Πειραιά. Ο δεύτερος εργαζόμενος είχε αρνηθεί να δεχτεί την παραβίαση του 8ώρου και τις απλήρωτες υπερωρίες που επέβαλε η εργοδοσία αυξάνοντας τα κέρδη της. Χτες το πρωί, είχε προγραμματιστεί τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας, αλλά όταν πήγαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων οι εκπρόσωποι της Επιθεώρησης τους ενημέρωσαν πως δεν έβρισκαν το φάκελο με τις καταγγελίες. Τελικά, οι φάκελοι βρέθηκαν, αλλά η συνάντηση δεν έγινε καθώς η Επιθεώρηση δεν είχε ενημερώσει τον εργοδότη.

Στη χτεσινή κινητοποίηση και στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ και δεκάδων ταξικών σωματείων του Πειραιά, όπως: ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΣ/ΝΑΤ, Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών Καθαριστών, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Ναυπηγοξυλουργών, Ελαιουργοσαπουνοποιών, Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ