Σάββατο 8 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η κυβέρνηση «πνίγει» τα Δημοτικά Ωδεία

Τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Δημοτικά Ωδεία της χώρας εκθέτουν με ανοιχτή επιστολή τους οι καλλιτεχνικοί διευθυντές 18 Δημοτικών Ωδείων, υπογραμμίζοντας ότι «μέχρι αυτή τη στιγμή και ενώ το σχολικό έτος ξεκίνησε, δεν έχουν εγκριθεί από τις Περιφέρειες και το υπουργείο Εσωτερικών οι προσλήψεις που αφορούν στο καλλιτεχνικό - διδακτικό προσωπικό των ωδείων».

Αναφέρουν πως το κράτος «με πρόφαση την κρίση και τις περικοπές συμβάσεων στους δήμους, τους δίνει ένα τελειωτικό κτύπημα, συμπεριλαμβάνοντάς τα στις περικοπές και στερώντας τα από τις συμβάσεις που είναι απαραίτητες για την πρόσληψη του διδακτικού - καλλιτεχνικού προσωπικού». Και αυτό παρότι τα Δημοτικά Ωδεία αποτελούν σημαντικό κορμό της μουσικής εκπαίδευσης, φέρνοντας χιλιάδες νέων σε εποικοδομητική επαφή με τη μουσική παιδεία και καλλιέργεια.

Οι καλλιτεχνικοί διευθυντές καλούν την πολιτική ηγεσία να λάβει άμεσα μέτρα, γιατί, «σε αντίθετη περίπτωση, τα Δημοτικά Ωδεία θα οδηγηθούν αυτομάτως σε δυσλειτουργία, συρρίκνωση και τελειωτική εξαφάνιση. Η επιλογή αυτή της πολιτείας ισοδυναμεί με την κατάλυση της μουσικής παιδείας της χώρας, που σήμερα παρέχεται από τους δήμους, σε περισσότερους από 13.000 μαθητές πανελλαδικώς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ