Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΥΠΠΟΤ
Οι εργαζόμενοι να δώσουν το δικό τους περιεχόμενο!

Το δικό τους αγωνιστικό περιεχόμενο, σύμφωνα με τις πραγματικές τους ανάγκες, πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού στη 48ωρη απεργία που ξεκινά σήμερα στις υπηρεσίες του υπουργείου και στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, καθώς και στις απεργιακές συγκεντρώσεις (σήμερα 11 π.μ. στο ΥΠΠΟΤ στην οδό Μπουμπουλίνας και αύριο 11 π.μ. στην Ακρόπολη) κόντρα, όχι μόνο στην κυβέρνηση, στην ΕΕ και την «τρόικα», αλλά και στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, όπως αυτή της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στο ΥΠΠΟΤ, που ακόμη και τώρα που ξεδιπλώνεται η μεγαλύτερη αντεργατική λαίλαπα των τελευταίων δεκαετιών - ή ακριβώς γι' αυτό το λόγο - προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν και να σπείρουν συγχύσεις στους εργαζόμενους για το ρόλο της κυβέρνησης.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο ΥΠΠΟΤ παρουσίασαν εδώ και καιρό και ακόμη πιο πρόσφατα στις κινητοποιήσεις της περασμένης βδομάδας και στην κατάληψη του υπουργείου και τη Γενική Συνέλευση στο Αμφιθέατρό του, το αγωνιστικό τους πλαίσιο και την ανάγκη συμπόρευσης και των εργαζομένων στον Πολιτισμό με το ταξικό εργατικό κίνημα: Για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη δικαιώματα και για βαθύτερες αλλαγές υπέρ των εργαζομένων σε σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, που θέλει και τον Πολιτισμό ένα ακόμα εμπόρευμα και μάλιστα με αναλώσιμους εργαζόμενους. Κάλεσαν τους εργαζόμενους να παλέψουν ενάντια στην «εφεδρεία» και τις απολύσεις, ανέδειξαν την ανάγκη οργανωμένης άρνησης πληρωμής των χαρατσιών, καθώς και να συνοδευτεί η κατάληψη του υπουργείου με απεργία.

Θυμίζουμε ότι, αν και αίτημα όλων των εργαζομένων στο ΥΠΠΟΤ ήταν να συνεδριάσει η ηγεσία της Ομοσπονδίας μέσα στη συνέλευση και να πάρει απόφαση για απεργία, εκείνοι συνεδρίασαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας και αποφάσισαν τη 48ωρη με ένα πλαίσιο «πάλης»... «κομμένο» και «ραμμένο» στην προπαγανδιστική λογική της κυβέρνησης.

Εξάλλου, πολύμορφες κινητοποιήσεις διαρκείας σε όλη τη χώρα εξήγγειλε χτες ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, αντιτιθέμενος στη νέα αντεργατική λαίλαπα του πολυνομοσχεδίου και στη διάλυση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Οι κινητοποιήσεις περιλαμβάνουν συγκεντρώσεις, καταλήψεις, εκδηλώσεις ενημέρωσης και απεργίες, «σε συντονισμό με τα σωματεία εργαζομένων στον πολιτισμό και σε όλο το δημόσιο τομέα».

Μεταξύ άλλων, ο ΣΕΑ σημειώνει ότι η Αρχαιολογική Υπηρεσία «ουσιαστικά απειλείται με διάλυση» και «ο στόχος για την επόμενη περίοδο είναι προφανής: Η απρόσκοπτη υλοποίηση του συμφωνηθέντος «fast track» και η, υπό συνοπτικές διαδικασίες, παράδοση άνευ όρων στους παντοειδείς κερδοσκόπους των περιοχών των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της χώρας (...)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ