Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Αθωώθηκε ο Αστέρας Τρίπολης

Το «φύγε εσύ, μείνε εσύ» (τιμωρία υποβιβασμού, αθώωση) από τα δικαιοδοτικά όργανα, στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, συνεχίστηκε και χτες. Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απάλλαξε τον Αστέρα Τρίπολης και τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γ. Μποροβήλο, από την κατηγορία της δωροδοκίας, «εξαφανίζοντας» τις πρωτόδικες αποφάσεις (υποβιβασμός στην Football League και τριετής απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, αντίστοιχα).

Επίσης, απέρριψε την έφεση των ποδοσφαιρικών Εισαγγελέων και διατήρησε τις αθωωτικές αποφάσεις για ΟΦΗ, Θρασύβουλο. Αντίθετα, το διαιτητικό τρίο της αναμέτρησης Θρασύβουλος - Ηλιούπολη, κρίθηκε ουσιαστικά ένοχο. Η Επιτροπή δέχτηκε την έφεση, ανέτρεψε την αθωωτική απόφαση και παραπέμπει τους Αλ. Δημητρόπουλο, Δ. Βερρή, και την Π. Κουτσουμπού στην Πειθαρχική Επιτροπή της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Football League αθώωσε το Λεβαδειακό και το μεγαλομέτοχο του Γ. Κομπότη (κατηγορούνταν για χειραγώγηση και δωροδοκία στο περσινό ματς με την Ηλιούπολη). Αντίθετα, τιμώρησε τον Αγροτικό Αστέρα (αναμέτρηση με Καβάλα το 2009) με υποβιβασμό στην Football League 2 και τον πρόεδρο του, Κ. Ριαβόγλου, με εφτάχρονη απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και τρίχρονη απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα.

  • Τυπικής σημασίας ήταν οι αποφάσεις για Ιωνικό και Ρόδο (υποβιβασμός και αθώωση αντίστοιχα). Αμφότερες βρίσκονται ήδη στη Δ' Εθνική (για το λόγο αυτό απαλλάχθηκε η Ρόδος), αφού δεν έλαβαν πιστοποιητικό συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Αντίθετα έχουν αντίκρυσμα οι ποινές στα φυσικά πρόσωπα.
  • Από την πλευρά τους, οι ποδοσφαιρικοί Εισαγγελείς άσκησαν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης για Παναχαϊκή (υποβιβασμός)/Κούγια (πενταετής αποκλεισμός από το ποδόσφαιρο), Δόξα Δράμας/Σάμιο, Αετό Σκύδρας, Δόξα Κρανούλας (αθώωση).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ