Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Συγκροτήθηκε Λαϊκή Επιτροπή

Mαζική ήταν η συμμετοχή εργαζομένων, επαγγελματοβιοτεχνών - εμπόρων, μικρομεσαίων αγροτών, νέων, γυναικών των λαϊκών οικογενειών και χαμηλοσυνταξιούχων στην προχθεσινή πλατιά σύσκεψη στην Αλικαρνασσό που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της επιτροπής οικοδόμων του ΠΑΜΕ στην περιοχή, της αντίστοιχης επιτροπής της ΠΑΣΕΒΕ, του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων και της Ενωσης συνταξιούχων ΙΚΑ.

Η συζήτηση και ο διάλογος που αναπτύχθηκε αποτέλεσε ένα ακόμη βήμα στην οργάνωση των εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην αντιλαϊκή και φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης στο σύνολο των δικαιωμάτων και κατακτήσεων της λαϊκής οικογένειας. Από τη σύσκεψη εκλέχτηκε 9μελης Λαϊκή Επιτροπή που θα αναλάβει να παίξει το συντονιστικό ρόλο μεταξύ των επιτροπών με βάση το σχεδιασμό που θα καθορίζουν και την ανάγκη κεντρικών παρεμβάσεων για προβλήματα και ζητήματα που αφορούν τη λαϊκή οικογένεια.

Από τη σύσκεψη καθορίστηκε και ένα πρώτο πρόγραμμα πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων. Συγκεκριμένα: Καταγραφή ανά γειτονιά όλων των οικογενειών που έχουν άνεργους, που δεν έχουν ασφάλιση (ΙΚΑ, ΤΕΒΕ κλπ.), των οικογενειών που τους έχει κοπεί το ρεύμα και το νερό, των οικογενειών που δεν τα βγάζουν πέρα, δεν έχουν ένα πιάτο φαΐ. Να παρθούν πρωτοβουλίες ώστε καμιά οικογένεια να μην πληρώσει ούτε ένα ευρώ για τη μόρφωση των παιδιών της (τροφεία σε παιδικούς σταθμούς, για βιβλία, πετρέλαιο για τα σχολεία). Να εκφράσουμε οργανωμένα την αλληλεγγύη μας στις κινητοποιήσεις των μαθητών στα σχολεία της περιοχής μας. Οργάνωση μαζικής αντίδρασης ενάντια στα χαράτσια της Εφορίας, των αυθαιρέτων ή μέσω ΔΕΗ. Οργάνωση σε επίπεδο γειτονιάς αξιοποιώντας και μαζικοποιώντας τις επιτροπές, που πήραν σήμερα την πρωτοβουλία, να δημιουργήσουμε νέες.

Στα πλαίσια αυτά αποφασίστηκε ανάμεσα σε άλλα: συμμετοχή στην απεργία στις 19 Οκτώβρη και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί. Οργάνωση συσκέψεων των επιτροπών του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, στην περιοχή καθώς και των συνταξιούχων και των γυναικών με σκοπό την οργάνωση της απεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ