Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απεργία σήμερα και αύριο στα δημόσια ΜΜΕ

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από σήμερα στις 6 το πρωί οι δημοσιογράφοι στην ΕΡΤ, το ΑΠΕ - ΜΠΕ, στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, στο Κανάλι της Βουλής, στη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, με απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Στη 48ωρη απεργία συμμετέχουν επίσης, το διοικητικό προσωπικό και οι τεχνικοί της ΕΡΤ με απόφαση του ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ. Η απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιείται ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων μέσων ενημέρωσης και ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει ότι μαζί με όλες τις Ενώσεις του χώρου των ΜΜΕ, θα αγωνιστεί με όλους τους εργαζόμενους, ώστε να μην περάσει το νομοσχέδιο της ισοπέδωσης, της κατάργησης δικαιωμάτων, που αποκτήθηκαν με αγώνες δεκάδων ετών, τη συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση της ΕΡΤ και του ΑΠΕ και την υποβάθμιση του δημόσιου αγαθού της ενημέρωσης.

Χτες, συνέλευση πραγματοποίησαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους. Ανάμεσα στις ...προτάσεις που «ακούστηκαν» από δημοσιογράφους ήταν και αυτή της μη μετάδοσης από την κρατική ραδιοτηλεόραση αρχικά πολιτικών ειδήσεων, και στη συνέχεια ειδήσεων που αφορούν την κυβέρνηση αλλά και τη δραστηριότητα όλων των πολιτικών κομμάτων χωρίς να υπάρξει απόφαση. Στη συνέχεια, την «πρόταση» αυτή την αναπαρήγαγε με δηλώσεις του στα κρατικά δελτία ειδήσεων ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης, λέγοντας ότι θα πραγματοποιήσουν «εμπάργκο» στα δελτία ειδήσεων όλων των πολιτικών αρχηγών. Φαίνεται πως η πλειοψηφία της συνδικαλιστικής ηγεσίας στην ΕΡΤ, η οποία έβαζε πλάτη στο πέρασμα της κυβερνητικής πολιτικής, η οποία ποτέ δεν έθεσε ζήτημα αντικειμενικής και ισότιμης προβολής των πολιτικών θέσεων όλων των κομμάτων, και ιδιαίτερα των ταξικών συνδικάτων, τώρα ανακαλύπτει πως με το «εμπάργκο» σε όλα τα κόμματα, στερώντας την ενημέρωση από το λαό, έστω και αυτή την σφόδρα αστική, θα πιέσει την κυβέρνηση για να μη χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι. Είναι βαθιά γελασμένη. Αλλους τρόπους πρέπει να βρει και όχι «εμπάργκο» των κομμάτων, προκειμένου και αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων να εκφραστεί και να γίνει πιο αποτελεσματική η πάλη. Αλλά γι' αυτό δε φροντίζει. Πάντως αυτή η λογική είναι βαθιά λαθεμένη.

Η συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ τελικά, αποφάσισε να συμμετάσχει στη 48ωρη απεργία, ζητώντας να μην καταργηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, όπως προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Παράλληλα, σε ψήφισμα δηλώνουν «αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στην κυβέρνηση να τους μετατρέψει σε κρατικούς υπαλλήλους και είναι διατεθειμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους μαζί με τις άλλες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται βάναυσα από την κυβερνητική πολιτική».

«Οχι» στην απεργία από την ΕΣΗΕΜ-Θ

Η γνωστή εργοδοτική Διοίκηση της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης με μία ανακοίνωση στην οποία χρησιμοποιεί αστείες ...δικαιολογίες, ενημερώνει ότι ...αδυνατεί να συμμετάσχει στην 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ. Και αυτό γιατί «πάγια αρχή της ΕΣΗΕΜ-Θ είναι ότι δεν προκηρύσσει απεργιακές κινητοποιήσεις χωρίς να πληρούνται όλες οι αναγκαίες τυπικές προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος, ώστε να μην τίθενται σε διακινδύνευση θέσεις εργασίας».

Πρόκειται για το ίδιο εργοδοτικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, που έβγαλε στο σφυρί τα δικαιώματα των εργαζομένων, που αποφάσισε την κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους δημοσιογράφους της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της εργοδοσίας της «Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος», των Μπόμπολα, Μπακατσέλου, Ψυχάρη να επιβάλλουν μειώσεις στους μισθούς κατά 12,5% για ένα χρόνο. Είναι η ίδια εργοδοτική διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ, που προχώρησε στη διαγραφή της δημοσιογράφου του «Ρ» και στέλεχος του ΠΑΜΕ Αννας Ανανιάδου, για τη συμμετοχή της στους πανεργατικούς αγώνες.

  • Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα από τις 13.30 οι δημοσιογράφοι στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος», αντιδρώντας στα σχέδια της εργοδοσίας της «Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος», να προχωρήσει σε νέες μειώσεις μισθών - έχουν ήδη υποστεί μειώσεις μέσω ατομικών συμβάσεων εργασίας - αλλά και να συνεχιστούν οι μαζικές απολύσεις, μετά τις 21 που έγιναν τις τελευταίες μέρες.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργία στον Τύπο και τα ΜΜΕ στις 18/10 (2011-10-14 00:00:00.0)
Απεργία σε ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ και «Αγγελιοφόρο» (2011-10-04 00:00:00.0)
Απεργίες στην ΕΡΤ (2010-06-23 00:00:00.0)
Απεργία και στα ΜΜΕ (2010-05-05 00:00:00.0)
Στο Ευρωκοινοβούλιο οι συμβασιούχοι (2006-07-12 00:00:00.0)
Αναπάντητα τα ερωτηματικά (1996-07-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ