Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΘΩΜΑΗ ΚΑΡΑΘΑΝΟΥ
ΘΩΜΑΗ ΚΑΡΑΘΑΝΟΥ
φωτο

Πέρασαν έξι μήνες από το θάνατο της ΦΡΟΣΩΣ ΜΠΡΕΣΤΑ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και φίλης του ΚΚΕ μέχρι το θάνατό της.

Στη μνήμη της, τα αδέλφια της και τα ανίψια της προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Παραμυθιάς.

***

Στη μνήμη του συγγενή και φίλου ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΑΜΙΤΣΗ αντιστασιακού, που απεβίωσε στις 4.10.2011, προσφέρουμε 130 ευρώ στην ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ.

Οι οικογένειες Αθανασίου Βαρότση και Ανδρέα Βαρότση.

***

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και φίλου του ΚΚΕ Ν. ΔΟΥΓΙΑ και του σ. Γ. ΚΑΛΑΜΑΡΗ, φίλοι και σύντροφοι προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Ευγένειας - Χαραυγής.

***

Συμπληρώθηκαν 5 χρόνια αφότου «έφυγε» από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μας πατέρας και σύντροφος ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΟΚΟΡΟΚΟΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και ιδρυτικό μέλος της ΕΠΟΝ Λίμνης Ευβοίας.

Στη μνήμη του, ο γιος του Γιώργος προσφέρει 60 ευρώ στην ΚΟΒ Λίμνης του ΚΚΕ για το «Ριζοσπάστη».

***

φωτο

Στη μνήμη της γυναίκας μου VESNA, για τα τρία χρόνια από το θάνατό της προσφέρω από τη μικρή μου σύνταξη 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Ναυτεργατών.

Καπ. Μανώλης

***

φωτο

Στα τέλη του Ιούνη 1948 ο στρ. διοικητής Δ. Καραπιπέρης αρχίζει επιχείρηση «σκούπας» στην Ευρυτανία με τμήματα στρατού, χωροφυλακής και μπράβους του. Εντολή του είναι να συλλαμβάνουν οποιονδήποτε έχει συγγενή του στον ΔΣΕ και να τον οδηγούν στις πόλεις. Περνώντας από τη δασωμένη τοποθεσία Κόμπολος Δομιανών Ευρυτανίας θανατώνουν βάναυσα 108 άοπλους γέρους, γριές και παιδιά 8 και 10 χρόνων.

Ανάμεσά τους ήταν ο πατέρας μου, ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ, η μάνα μου, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, και η αδερφή μου, ΔΑΦΝΗ ΚΑΡΑΘΑΝΟΥ.

Σε μικρή απόσταση σκοτώνουν το θείο μου, αδερφό του πατέρα μου, ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΘΑΝΟ. Στα τέλη του Ιούνη του 1949 σε ενέδρα στημένη από το Δ. Μπάνια, λιποτάχτη του ΔΣΕ, σκοτώνεται ο αδερφός μου, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ, μαζί με τον Ε. ΜΑΛΛΙΟ, μαχητές της ΙΙ Μεραρχίας που είχαν αφεθεί να βοηθούν τους αμάχους στην έξοδό τους προς την Αλβανία.

 ΦΡΟΣΩ ΜΠΡΕΣΤΑ
ΦΡΟΣΩ ΜΠΡΕΣΤΑ
Στις 23.9.1973 η επάρατη αρρώστια στέρησε τη ζωή της γυναίκας μου, ΘΩΜΑΪΔΑΣ ΚΑΡΑΘΑΝΟΥ - ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, μιας από τις 6 πρώτες μαχήτριες του ΔΣΕ. Τραυματίστηκε τρεις φορές, κάθε χρονιά και τραυματισμός.

Στη μνήμη τους, προσθέτω στην οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ν. Κόσμου 150 ευρώ.

Συντροφικά, Ν. Π. Καραθάνος


VESNA ΜΑΝΩΛΗ
VESNA ΜΑΝΩΛΗ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ