Σάββατο 15 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ηχοι και φωνές

Eurokinissi

Ενα πρόγραμμα με διαλεχτά λαϊκά τραγούδια, από το '50 μέχρι σήμερα, παρουσιάζει η Φωτεινή Βελεσιώτου στην «Αυλαία» (Αγίου Ορους 15, Βοτανικός, 210.3474.074) από αύριο (10 μ.μ.) και κάθε δεύτερη Κυριακή. Μαζί της, παίζουν και τραγουδούν: Παναγιώτης Αστεριάδης (μπουζούκι, φωνή), Δημήτρης Σφίγγος (κιθάρα, φωνή), Δημήτρης Τσιολχάς (ακορντεόν, φωνή), Μίλτος Τσαλιγόπουλος (κοντραμπάσο).

Στον ίδιο χώρο, τη Δευτέρα (10 μ.μ.) φιλοξενείται ο Ιρανός μουσικός και μουσικολόγος Peyman Heydarian. Με το σαντούρι του συνδυάζει περσικές, κουρδικές, ελληνικές, αρμενικές, τουρκικές, σκοτσέζικες και ιρλανδικές μουσικές. Μαζί του, ο δεξιοτέχνης στο ούτι και συνθέτης Haig Yazdjian.

  • Εγραφε, έπαιζε και τραγουδούσε με μοναδική ευκολία και πληρότητα τα πάντα - R&B, τζαζ, ροκ εντ ρολ, γκόσπελ, κάντρι. Ο λόγος για το θρυλικό τυφλό τραγουδιστή και συνθέτη Ρέι Τσαρλς (φωτ.), στον οποίο είναι αφιερωμένη η συναυλία της τζαζ ορχήστρας του περίφημου «Concertgebouw» του Αμστερνταμ, τη Δευτέρα (8.30 μ.μ.), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Θα παρουσιάσει διασκευές των μεγαλύτερων επιτυχιών του Τσαρλς, τις οποίες θα ερμηνεύσει η ντίβα της τζαζ Mαντλέν Μπελ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ