Τρίτη 18 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πολύπλευρη δράση φοιτητών - σπουδαστών

Οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών καλούν στις Γενικές Συνελεύσεις και στις Συνελεύσεις ετών των σχολών σε συμμετοχή στη 48ωρη απεργία, με τις ταξικές δυνάμεις και κλειστές σχολές τις δύο αυτές ημέρες. Μέχρι στιγμής, αποφάσεις υπάρχουν απ' τους Συλλόγους του Φυσικού Αθήνας, του ΣΕΜΦΕ (στο ΕΜ Πολυτεχνείο), απ' το πρώτο έτος του Φυσικού, του τρίτου έτους των τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού (στην Πάντειο) και δεύτερο και τρίτο έτος Φοιτητικής Παραγωγής στη Γεωπονική. Παράλληλα, οργανώνονται εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς για να φτάσει παντού το μήνυμα της απεργίας.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών συνεχίζει και τον αγώνα για τη σίτιση και τη μετακίνηση. Οι καταλήψεις στις λέσχες σίτισης, ώστε οι φοιτητές και οι σπουδαστές να τρώνε δωρεάν, αυξήθηκαν. Ηδη απ' το προηγούμενο διάστημα γίνεται κατάληψη στη λέσχη του Πανεπιστημίου Αθήνας (οδός Αραχώβης), στη λέσχη της Φυσικομαθηματικής και της Φιλοσοφικής και από χτες ξεκίνησαν στις λέσχες της ΑΣΟΕΕ και της Παντείου.

Επίσης, για τρίτο συνεχόμενο Σάββατο οι Φοιτητικοί και Σπουδαστικού Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα, μετά από κάλεσμα του ΜΑΣ, πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις στα καταστήματα «Γερμανός ΑΕ», απαιτώντας να δοθεί δωρεάν τα πάσο σε όλους τους φοιτητές και τους σπουδαστές.

Σήμερα, οι δυνάμεις του ΜΑΣ θα προχωρήσουν σε παρεμβάσεις για τη δωρεάν μετακίνηση σε γραμμές του μετρό και των λεωφορείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ