Τρίτη 18 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΔΕ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Καμία αντίρρηση για στρατό και ιδιώτες

Να σταματήσουν οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ τις κινητοποιήσεις τους και να μαζέψουν τα σκουπίδια ζήτησαν χτες σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Κεντρική Ενωσης Δήμων Ελλάδας (εκλεγμένος στη θέση αυτή από ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ) Κ. Ασκούνης και ο Γ. Καμίνης, εκλεγμένος δήμαρχος Αθήνας επίσης με στήριξη ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ. Ταυτόχρονα, δεν εναντιώθηκαν στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση να βγάλει στους δρόμους τον στρατό για την αποκομιδή, ή να ιδιωτικοποιηθούν οι υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων.

Για να χρυσώσουν το χάπι στους εργαζόμενους της καθαριότητας, οι δυο τους επανέλαβαν προτάσεις (που κανείς δε διασφαλίζει ότι θα τις δεχτεί η κυβέρνηση) και που προβλέπουν εξαίρεση από την εφεδρεία, περικοπές 25% αντί 30% στο μισθό τους, διατήρηση του επιδόματος θέσεων ευθύνης ως έχει, και ευνοϊκή ρύθμιση δανείων.

Ερωτηθείς ο Γ. Καμίνης να διευκρινίσει δηλώσεις που έκανε χτες το πρωί σε τηλεοπτικούς σταθμούς, όπως «το μόνο που απομένει είναι ο στρατός» και «εγώ έχω προσφύγει στη Δικαιοσύνη και θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να καθαρίσω τους δρόμους, αλλά το στρατό δεν μπορώ να τον υποχρεώσω», απάντησε: «Δεν είπα ποτέ ότι η μόνη λύση είναι ο Στρατός. Πόσο μάλλον που εκκρεμεί δικαστική απόφαση (σ.σ.: προσέφυγε στο δικαστήριο για να βγει η απεργία των εργαζομένων παράνομη και καταχρηστική). Δεν έχω ζητήσει κάτι τέτοιο από την κυβέρνηση. Το τι θα κάνει η κυβέρνηση είναι δική της δουλειά, δική της απόφαση. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα αποφασίσει αν θα γίνει ή δε θα γίνει κάτι».

Στο ίδιο πνεύμα ο Κ. Ασκούνης είπε: «Η κυβέρνηση έχει το θεσμικό "οπλοστάσιο" και αυτή θα κρίνει πώς θα αντιμετωπίσει ένα τέτοιο πρόβλημα, όπως είναι τα σκουπίδια, που έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα». Δεν το απορρίπτουν λοιπόν ως ενδεχόμενο, επ' ουδενί δεν το καταδικάζουν, απλά δε θέλουν να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη.

Σε ό,τι αφορά την ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτες, το μόνο που τους κόπτει (όπως φάνηκε από τις τοποθετήσεις τους) είναι τις συμβάσεις ανάθεσης (με τους επιχειρηματίες που καραδοκούν) να τις υπογράφουν οι δήμαρχοι. Οτι η καθαριότητα είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των Δήμων «όμως», όπως είπε ο Γ. Καμίνης, «είναι άλλη ιστορία το πώς τη διαχειρίζεται ο κάθε Δήμος, με υπαλλήλους του ή με ιδιώτες». Ο Κ. Ασκούνης έσπευσε να υπενθυμίσει ότι υπάρχουν ήδη δήμοι όπου τα σκουπίδια μαζεύουν ιδιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ