Τρίτη 6 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Κυριακή των εκπλήξεων

Πανιώνιος και Γιάννενα τάραξαν τα... λιμνάζοντα νερά με τις εκτός έδρας νίκες τους σε Λεωφόρο και Τούμπα  

Με την προσπάθεια αυτή ο Ρόμπερτς έδωσε στην ομάδα του τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς

Sportidea

Με την προσπάθεια αυτή ο Ρόμπερτς έδωσε στην ομάδα του τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς
Αναπάντεχες ήταν οι εξελίξεις στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της Εθνικής Κατηγορίας μετά την ολοκλήρωση της 17ης αγωνιστικής. Η ήττα του Παναθηναϊκού και η απώλεια βαθμών του ΠΑΟΚ, έδωσαν βαθμολογικό... αέρα στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ενώ η ΑΕΚ μετά τη νίκη της μπήκε σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ.

Με σκυμμένο το κεφάλι ο προπονητής του Παναθηναϊκού αντιμετώπισε, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, τα νέα δεδομένα στο πρωτάθλημα της Εθνικής Κατηγορίας, που δημιουργήθηκαν μετά την ήττα της ομάδας του στη Λεωφόρο από τον Πανιώνιο με 1-0, ύστερα από 18 χρόνια. Ο Αγγελος Αναστασιάδης, ανέλαβε εξολοκλήρου την ευθύνη για την αναπάντεχη ήττα, λέγοντας: «Τα πολλά λόγια είναι περιττά. Παρά τις χαμένες ευκαιρίες, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Επρεπε να είχαμε κερδίσει αυτό το παιχνίδι. Δεν επιτρέπεται να χάνεις στην έδρα σου από μία ομάδα που προσπαθεί να σωθεί. Αυτό είναι λάθος»...

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις δεν πέρασαν απαρατήρητες από τη διοίκηση του Πανιωνίου, η οποία θίχτηκε από το γεγονός ότι ο τεχνικός του τριφυλλιού αποκάλεσε τον Πανιώνιο «μικρή ομάδα». Ετσι χτες εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Πρέπει να μάθει ο προπονητής του Παναθηναϊκού ότι ο σημερινός Πανιώνιος δεν αγωνίζεται για να σωθεί αλλά για να διακριθεί και να παίξει στα μεγάλα σαλόνια». Οι «κυανέρυθροι» θ' ανακοινώσουν σήμερα την πρόσληψη του Φιλανδού προπονητή, Μ. Κουούζελα, ως το τέλος της περιόδου με δικαίωμα μονομερούς ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο.

Χαμόγελα σκόρπισαν στον Ολυμπιακό οι νέες εξελίξεις στο βαθμολογικό πίνακα. Ο «αιώνιος» αντίπαλός του έμεινε πίσω έξι βαθμούς και πλέον η υπόθεση τίτλος φαντάζει περισσότερο από ποτέ... υπόθεση χρόνου. Ωστόσο, αν και στην 17η αγωνιστική οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το... καθήκον τους συντρίβοντας τον ΟΦΗ με 5-0, ο Τάκης Λεμονής συνιστά στους παίχτες του προσοχή στα επόμενα παιχνίδια. Εκτός από τον Παναθηναϊκό άλλος ένας μνηστήρας του τίτλου και της Ευρώπης «στραβοπάτησε» στην έδρα του. Ο λόγος για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έχασε τη βαθμολογική «μπουκιά μέσα από το στόμα του» καθώς ηττήθηκε από τον «σκληροτράχηλο» - όπως αποδείχτηκε - ΠΑΣ Γιάννενα με 3-2. «Η έλλειψη πειθαρχίας, η κακή άμυνα και το χαλάρωμα» ήταν σύμφωνα με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς οι βασικοί λόγοι που οδήγησαν την ομάδα του στην απώλεια των βαθμών.

Αν και δεν εντυπωσίασε, η «εξόριστη» ΑΕΚ πήρε χτες τους πολύτιμους βαθμούς νικώντας στην Αλεξανδρούπολη τον Αθηναϊκό με 2-1 (38' Τσάρτας, 43' Ζήκος - 3' Τουρές). Ετσι, η «Ενωση» δικαιούται να ελπίζει ότι μπορεί να διεκδικήσει την έξοδό της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο βοηθός προπονητή, Εγκε Γκέραρντ, παραδέχτηκε πως «για 20 λεπτά δεν ξέραμε πού πατάγαμε. Η ΑΕΚ δεν ήταν καλή σήμερα. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι καλύτερη στη συνέχεια», ενώ ο Νικολαΐδης ανέφερε ότι «στην παρούσα φάση μας ενδιαφέρουν πρώτιστα οι βαθμοί». Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε (ως «κατάσκοπος» της Μπαρτσελόνα) ο βετεράνος άσος της, Μπερτ Σούστερ, που δήλωσε ότι γνώριζε τους Νικολαΐδη, Τσάρτα και ξεχώρισε τους Ζήκο, Ζαγοράκη.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής: Ιωνικός - Εθνικός Αστέρας 2-1, Πανηλειακός - Αρης 1-2, Παναχαϊκή - Ηρακλής 1-2, Καλαμάτα - Ξάνθη 0-1.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ