Τρίτη 25 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Με το ταξικό κίνημα κλιμακώνουμε τον αγώνα

Σωματεία από το χώρο του πολιτισμού καταγγέλλουν τη δολοφονική επίθεση ενάντια στο ΠΑΜΕ στις 20 Οκτώβρη και δηλώνουν ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα μαζί με όλο το ταξικό κίνημα.

Το ΔΣ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, χαιρετίζοντας τη μαζική ανταπόκριση και συμμετοχή των ηθοποιών στη 48ωρη απεργία της 19ης και 20ής Οκτώβρη, η οποία είχε εξαιρετική επιτυχία και στην οποία συμμετείχαν ηθοποιοί στο μπλοκ του ΣΕΗ στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ έξω από τη Βουλή και στις δύο μέρες της απεργίας. Σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Δώσαμε απάντηση μαζί με το λαό, με τα πρωτοπόρα ταξικά συνδικάτα και το συγκροτημένο μέτωπό τους, το ΠΑΜΕ, στην πολιτική που εξαθλιώνει το λαό μας, στην πολιτική που του στερεί τη δυνατότητα να έχει τα βασικά για να ζήσει.

Ομως αυτή τη φορά το ταξικό κίνημα, είχε να αντιμετωπίσει εκτός από τις επίσημες δυνάμεις καταστολής του κράτους, και την οργανωμένη επίθεση παρακρατικών ομάδων. Επίθεση δολοφονική και καλά σχεδιασμένη από το παρακράτος μέσω αναρχο-φασιστοειδών, που από μέρες απειλούσαν -από διάφορα sites και γνωστά blogs- το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα, προκειμένου να εκφοβίσουν και να κάμψουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στις συγκεντρώσεις του».

Το ΣΕΗ αναφέρεται στο θάνατο του οικοδόμου αγωνιστή και στελέχους του ΠΑΜΕ Δημήτρη Κοτζαρίδη και το σοβαρό τραυματισμό 80 τουλάχιστον διαδηλωτών, φοιτητών και εργατών, και καταγγέλλει τη στάση πολλών ΜΜΕ, που προετοίμασαν το κλίμα της επίθεσης, και όσους ρίχνουν λάσπη στο ΠΑΜΕ.

Καταλήγει απευθύνοντας κάλεσμα: «Κάθε εργαζόμενος πρέπει να βγάλει συμπεράσματα για το ποιοι είναι οι σκοτεινοί μηχανισμοί που δρουν ελεύθερα κάτω από την προστασία της αστυνομίας σε κάθε λαϊκή διαδήλωση και απεργία. Ο αγώνας είναι σκληρός. Η ταξική πάλη οξύνεται» και προσθέτει: «Δεν τους φοβόμαστε. Θα πάρουν απάντηση από το λαό. Το ΠΑΜΕ, το μέτωπο των ταξικών σωματείων, που ενοχλεί τα μεγαλοαφεντικά και τους κάθε είδους υποτακτικούς τους, δυναμώνοντας και οργανώνοντας όλο και πιο αποτελεσματικά την πάλη του λαού, θα κάνει όλο και πιο καθαρό στη συνείδηση των ανθρώπων του μεροκάματου, που με τη δουλειά τους παράγουν όλο τον πλούτο, ότι είναι εφικτό και δυνατό να ζήσουν τη ζωή που τους αξίζει, ότι μπορούν χωρίς αφεντικά.

Οσα σημεία και τέρατα, όσους κουκουλοφόρους φασίστες και τραμπούκους κι αν εξαπολύσουν κατά των διαδηλώσεών μας, το ταξικό κίνημα θα νικήσει».

Η «Δημοκρατική Ενότητα Σκηνοθετών» σε ανακοίνωσή της σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Το λαϊκό και εργατικό κίνημα έχει κάθε δικαίωμα να αμυνθεί σε κάθε κρατικό και παρακρατικό μηχανισμό βίας και να δώσει ηχηρή απάντηση στην κυβερνητική επίθεση.

Από την πλευρά μας η ΔΕΣ εκφράζει τα συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση στην οικογένεια, υποσχόμαστε ότι ακόμα πιο αποφασιστικά θα συνεχίσουμε τους αγώνες για τα οράματα που πάλευε ο εργάτης - αγωνιστής Δημήτρης Κοτσαρίδης. Η τέχνη ανθίζει μέσα στους αγώνες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ